Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2007

"Ίσως η έκταση της ανικανότητας να αγγίζει τα όρια της συνενοχής."

by lkrory21
Αυτό που ακουγόταν ως συνομωσιολογία στα 80s, ψίθυρος στα 90s και σοβαρή υπόνοια στα 00s έφθασε πια να παρουσιάζεται πλέον ως πολύ πιθανή εκδοχή ακόμα και από καθεστωτικά ΜΜΕ και κόμματα .Στα χθεσινά επεισόδια αλλά και σε πλήθος άλλων τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις.

Τείνω λοιπόν και εγώ να πειστώ ότι κύκλοι στην Αστυνομία ή στους πολιτικούς προϊστάμενους τους υποθάλπτουν / ανέχονται τα επεισόδια αναρχικών και ..."αναρχικών" αν δεν τα οργανώνουν / υποκινούν κιόλας. Η προσπάθεια ανάγνωσης της τηλεοπτικής εικόνας χθες αυτό δείχνει (όπως και πολλές ιδίοις όμμασι εμπειρίες) αν φιλτράρει κανείς τις ακατασχετες μπουρδολογίες δημοσιοκάφρων (απολαυστικό το εθνικοπατριωτικό παραλήρημα του Κουϊκ χθες πάντως! Πολύ γέλιο!), συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., εκπροσώπων φοιτητικών οργανώσεων και κάθε λογής γυρολόγων όπως αξιωματικοί ε.α., πρώην μέλη της προεδρικής φρουράς ("είχα πάει τα παιδιά μου να δουν που στεκόμουν" κραύγαζε φανερά συγκινημένος ένας εκ αυτών) και άλλα τέτοια φρούτα.

Η κατ' επανάληψη προβολή της εικόνας από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη μιλά από μόνη της. Την ώρα που "κουκουλοφόροι" (sic) έπαιζαν πετροπόλεμο / κρυφτούλι και άλλα παιχνίδια με ΑΚΟΥΝΗΤΟΥΣ (όπως θέλει να λέει και ο αστείος τυπάκος που υποτίθεται ότι είναι υπουργός Δ.Τάξης - καβάλαει και Harley τρομάρα του!) αστυνομικούς, στο background δύο - τρεις τύποι ξεκομμένοι βάζουν φωτιά στο φυλάκιο του δεκανέα που προσέχει τους σκοπούς, όχι όμως με μολότωφ όπως ψευδώς αναφέρεται σε πλήθος ΜΜΕ. Η αστυνόμια δεν επεμβαίνει. Όταν όμως στην συνέχεια περνάει μπλοκ φοιτητών από μπροστά, η αστυνομία επιτίθεται με απίστευτο μένος καταφέρνοντας μάλιστα να κυκλώσει και ομάδα 15-20 ατόμων τους οποίους ξυλοκοπάει άγρια και πνίγει στα δακρυγόνα. Αλλοπρόσαλλα πράγματα...

Μια χούφτα ψευτοαναρχικοί; 100 - 200 "γνωστοί - άγνωστοι"; 1500 αντιεξουσιαστές και κίνημα εν τη γενέσει του (όπως δήλωσε ο Θέμος Αναστασιάδης χθες - άλλο φρούτο αυτός πάλι); Άγνωστο. Όλοι βαλτοί; Όχι και δεν χρειάζεται κατά γνώμη μου. Τέσσερεις - πεντε να 'ναι οι "δικοί τους" φτάνει να ξεσηκώσουν κάτι χουλιγκάνια των γηπέδων, κάτι "μπαφαδόρους" των "στεκιών" και κάτι επανάστατημένους του γλυκού νερού έτσι ώστε τα κανάλια το βράδυ (κύριοι διαμορφωτές γνώμης για την κυρα Σούλα και τον Κυρ Γιάννη) να έχουν άπειρο αποπροσανατολιστικό υλικό.

Υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται ότι όλη αυτή η κατάσταση βολεύει την εξουσία; Είναι τελείως άσχετο ότι εν μέσω της συζήτησης για το άρθρο 16 και τον νόμο - πλαίσιο γίνεται κατ' επανάληψη γης μαδιάμ το κέντρο της Αθήνας; Είναι τελείως άσχετο ότι εν μέσω της συζήτησης για το "άσυλο" που έχει καταστρατηγηθεί σαφώς καθώς στα πανεπιστημιακά ιδρύματα γινονται συνέχεια σκηνικά όπως ο κλεφτοπόλεμος στην Θεολογική της Θεσ/νίκης ή αυτά που συνέβησαν στο Πολυτεχνείο πρόσφατα; Δεν νομίζω!


Υ.Γ.1: Φυσικά και υπάρχει και ένα σοβαρό τμήμα στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο που όχι μόνο αντιλαμβάνεται τι παίζεται αλλά διαφωνεί και κάθετα με τις επιλογές "συντρόφων" τους. Είναι λογικό άλλωστε καθώς μια προσεκτική ανάγνωση των τακτικών των "κουκουλοφόρων" δεν συνάδει με την αναρχική ιδεολογία ενώ ακόμα και ως συμβολικές να εκληφθουν οι πράξεις τους, αποτυγχάνουν του στόχου τους κατά 1000%!

Υ.Γ.2: Τα πέρί "βεβήλωσης" του μνημείου, κλπ, κλπ μ' αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το φυλάκιο του δεκανέα κάηκε, σιγά τα ωά!

Υ.Γ.3: Ο τίτλος του post είναι παρμένος από ενδιαφέρον άρθρο περί του θέματος στο blog http://fivoskarzis.blogspot.com.

Δείτε και αυτό. Κάποιος μάζεψε φώτος και τις σύρραψε σε video από παλαιότερες πορείες με "αναρχικούς" σε καλή παρέα με ένστολους... (το hip-hopάκι στο soundtrack τι είναι, ξέρει κανείς;)

2 σχόλια:

  1. δευτερη ευχαριστη επληξη στο blog αυτο: το hiphopακι ειναι απο το φιλικο group Παραβατες, απο το DIY cd τους "Στη χώρα των ρουφιανων" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή