Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

[Χωρίς λόγια]

by lkrory21


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Tomorrow @ Poplie Radio: Special Pre-Party Warm-up Show!

by lkrory21
Συντονιστείτε αύριο (Σάββατο 30/1) από τις 18:00 έως τις 20:00 και προβάρετε τις φιγούρες σας για να κλέψετε την παράσταση στην πίστα το βράδυ στο πρώτο πάρτυ του Poplie Radio!


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Poplie Radio (off.site)
Poplie Radio (twitter)

Poster by lkrory21, original photo: "Sunrise dance party" by Flickr user Jonandesign

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Λες;

by lkrory21
Πολύ τριγυρίζει η οικογένεια Knowles τον 'indie' χώρο τελευταία, βάλε μέσα και τις δηλώσεις του Jay-Z πως το σύχρονο hip-hop έχει πολλά να μάθει από τo indie rock (ή κάπως έτσι), ε, κάτι θα ψήνεται... δεν μπορεί. Σε κάθε περίπτωση, ωραία η διασκευή στο classic hit των Jackson 5 πάντως από συναυλία χθες(!) στο Highline Ballroom της Νέας Υόρκης.

Of Montreal feat. Solange Knowles - 'I Want You Back' (Jackson 5 cover)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
oF Montreal (Myspace)
Solange Knowles (Myspace)

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Under Construction...

by lkrory21
Όπως θα παρατηρείτε ήδη το παρόν blog βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής και αλλαγών ως προς την μορφή / αισθητική, κλπ και ως εκ τούτου μπορεί να μην εμφανίζεται σωστά. Υπομονή!



Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, βοήθεια, κλπ, παραπάνω από καλοδεχούμενα!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Οδησσός

by lkrory21
Νέο άλμπουμ και από τον Dan Snaith ή αλλιώς Caribou με τίτλο Swim πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20/4 από τις Merge (Η.Π.Α.) και City Slang (Ευρώπη).


Ακούστε και το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο Swim με τίτλο 'Odessa' το οποίο μπορείτε να 'κατεβάσετε' δωρεάν από το site του Caribou:


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Caribou (Myspace)
Caribou (Official Site)


.

Kylesa @ ...Σφεντόνα!

by lkrory21
Η αρχικά κάπως "στεγνή" νέα συναυλιακή σεζόν αρχίζει και γεμίζει σιγά σιγά με συναυλίες και events: Fiery Furnaces, Om + Lichens, Wooden Shjips, Richard Hawley (μα... στο Πόλις;!), Efterklang, Moritz Von Oswald Trio, Kode9 + Joker, Shackleton(?), κλπ.


Ε, τώρα προσθέστε και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα "σύγχρονα" metal συγκροτήματα, τους Kylesa από την Savannah της Georgia των Η.Π.Α. που είχαν έρθει και στο περυσινό "υπερεπιτυχημένο" Rockwave της βροχής (μαζί με Torche, Mastodon, Slipknot, κλπ, review της συγκεκριμένης μέρας εδώ από το Noizine). Οι Kylesa εμφανίζονται λοιπόν Κυριακή 25/4 στην ...Μύγα (..of all the places!) στου Ψυρρή [UPDATE: Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Σφεντόνα] και περισσότερες πληροφορίες (τιμή εισιτηρίου, support act, κλπ) αναμένονται, φαντάζομαι, σύντομα.


Προς το παρόν ακούστε ένα δείγμα από το περσινό Static Tensions:

Kylesa - 'Running Red' (Static Tensions, 2009)





Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Kylesa (Off.site)
Kylesa (Myspace)


.

Drinking horchata at #1!

by lkrory21
Κατευθείαν στο #1 του Billboard η τετράδα των Vampire Weekend με το δεύτερο άλμπουμ τους Contra, ρίχνοντας στο #3 την Ke$ha (ή.... Χέ$ha που λέει και η EveOfDes) του 'Tik Tok'  (που έχει ρεκόρ downloads από γυναίκα καλλιτέχνη) και αφήνοντας στο #2 την σκωτσέζα νοικοκυρά του 'Britain's Got Talent'.


Όχι και άσχημα για μια μπάντα που είχαμε δει πριν δύο χρόνια χρειαζότανε (λέμε τώρα) το προμοτάρισμα από MGMT με αυτοσχέδιο banner και εμφανιζότανε στις 2:30 τα ξημερώματα στο Primavera (και όχι στις "κεντρικές" σκηνές) όπως θα θυμάστε οι πιστοί τρεις αναγνώστες του παρόντος blog. Από δω και πέρα -αν συνεχίσουν έτσι βέβαια- healdiners μόνο η συμπαθέστατη μπάντα από το "Μεγάλο Μήλο". Not bad...


Ευτυχώς όλα αυτά δεν στέκονται στον αέρα αλλά στο σύντομο αλλά ουσιαστικό Contra που μόλις κυκλοφόρησε, δεν απομακρύνεται μεν από τα χνάρια του ομώυμου ντεμπούτου της μπάντας αλλά από την άλλη -ευτυχώς- δεν είναι και ακριβώς "μια από τα ίδια". Οπότε μπράβο στα παιδιά! Αμφιβάλλω σφόδρα ότι δεν έχετε ακούσει το Contra ή έστω κάποια από τα τραγούδια του (π.χ. το 'Horchata' που δίνοτανε δωρεάν από την μπάντα) αλλά ορίστε το επίσημο πρώτο video ('Cousins'):

Φυσικά το άλμπουμ έχει ακόμα καλύτερες στιγμές όπως το εξαίρετο και καλύτερο του δίσκου 'Giving Up The Gun' ("I heard you play guitar down at a seedy bar where skinheads used to fight; Your Tokugawa smile and your garbage style used to save the night...") ή το 'Diplomat's Son' (η αναφορά στον -ΘΕΟ- Joe Strummer είναι παραπάνω από προφανής), κλπ.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Vampire Weekend (off.site)
Vampire Weekend (Myspace)


.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Wooden Shjips live in Athens! Soon!

by lkrory21
Αργεί ακόμα αλλά αφού εμφανιστηκε σε last.fm και facebook ε, ας το πούμε και από εδώ! Οι τρομεροι και φοβεροί ψυχεδελικόροκάδες Wooden Shjips πρόκειται να εμφανιστούν στην Αθήνα στις 23/4/2010 στο 6 D.O.G.S. (ξέρετε Αβραμιώτου και τα ρέστα...).[UPDATE: Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο AN Club] Περισσότερες πληροφορίες (τιμή εισιτήριου, ωρες, κλπ) αναμενονται, οπότε υπομονή!


 Αν θέλετε, λέμε τώρα, την ταπεινή μας γνώμη η εν λόγω συναυλία δεν χάνεται μς τίποτα καθώς η τετράδα από το San Francisco δίνει εξαιρετικές συναυλίες (είχε τύχει να τους παρακολουθήσουμε στο περυσινό Primavera) ενώ το περσινό Dos ήταν -για το παρόν blog- ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ της χρονιάς και ...παραλίγο στο Top 20 μας.  Not bad! Ας σημειωθεί εδώ ότι οσονούπω κυκλοφορεί και η συλλογή Vol.2 με παραλειπόμενα non-album tracks, κλπ από τους Wooden Shjips και ένα πρώτο mp3 δείγμα μπορείτε να τσεκάρετε παρακάτω.


Παρέα με τους Wooden Shjips θα εμφανιστούν και οι Αθηναίοι Nechayevschina. Την εν λόγω μπάντα ο υπογραφων γνώρισε πρώτη φορά ως support act των θρύλων του Krautrock Faust στο Κύτταρο πέρυσι, κινούνται σε παρόμοιο ύφος με το main act (χωρίς φωνητικά όμως) και αξίζουν επίσης της προσοχής σας.


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Wooden Shjips (Myspace)
Wooden Shjips (Off.Site)
Nechayevschina (Myspace)

Φώτο: 1.Wooden Shjips 2.Nechayevschina.


.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Killer Quotes #36: "In Greece we had to chase a guy down in his underwear"

by lkrory21
Η εκδοχή (δεν την υιοθετούμε κατ' ανάγκην -δεν γνωρίζουμε καν τι διεμήφθη πραγματικά- αλλά ακούγεται αστεία!) των Pains Of Being Pure At Heart στο NME (τ.9/1/2010, σελ.19) σχετικά με την περσινή συναυλία τους στο Gagarin:




Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Warpaint

by lkrory21
Warpaint: Μια τετράδα από κοριτσόπουλα από την ..."πόλη των Αγγέλων" που υπάρχει από το 2007 αλλά τελευταίως ταράζει λιγο τα νερά της indie σκηνής και θεωρούνται μεγάλες ελπίδες για το μέλλον. Ήδη υπέγραψαν στην Rough Trade και "αυτή την στιγμή που μιλάμε" ηχογραφούν το ντεμπούτο LP τους ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν περιοδείες (αχεμ, στις ΗΠΑ) με Yeasayer και Akron/Family. So far so good...


Έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα EP, Exquisite Corpse (Οκτώβριος 2009) με την βοήθεια του John Frusciante στην μείξη παρακαλώ(!), ως τώρα μέσω της Manimal Vinyl με έξι όμορφα midtempo indie τραγούδια εκ των οποίων ξεχωρίζει σαφώς το 'Billie Holiday' -αφιερωμένο στην μεγάλη τραγουδίστρια- όπου ενσωματώνεται περίφημα και το 'My Guy' της Mary Wells.


Ορίστε λοιπόν οι Warpaint να εκτελούν ακουστικά σε εξωτερικό χώρο το 'Billie Holiday' (via Athens Soundies):



...εδώ το "επίσημο" video του 'Stars' από το ίδιο EP:



...ενώ αν θέλετε, κατεβάζετε το 'Billie Holiday' σε mp3 μέσω του Better Propaganda.

Για να δούμε τι θα δούμε...

Αυτά προς το πάρον...
...See Ya In The Pit!

Links:
Warpaint (Myspace)


.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

"Ώσπου να φτάσω στην Αριζόνα..."

by lkrory21
Η τρίτη Δευτέρα κάθε Γενάρη είναι στις Η.Π.Α. εθνική εορτή καθώς γιορτάζεται Martin Luther King, Jr. Day (ή εν συντομία MLK Day, φέτος έπεσε χθες  18/1/2010) σε ανάμνηση του μεγάλου αγωνιστή για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων κατά την δεκαετία του 1960.

Αν και ψηφίστηκε επίσημα το 1983 επί προεδρίας Reagan αρκετές πολιτείες (ειδικά στον Νότο αλλά όχι μόνο) αρνιόντουσαν να την εντάξουν ως γιορτή / αργία στην νομοθεσία τους με προεξάρχουσες τις πολιτείες της Arizona, του Νew Hampshire και της South Carolina (η τελευταία αναγνώρισε ως πληρωμένη αργία την MLK Day για τους δημόσιους υπαλλήλους της μόλις το 2000).

Οι Public Enemy είχαν ασχοληθεί ειδικά με την πολιτεία της Arizona και τους κυβερνήτες της που είτε αρνιόντουσαν πεισματικά είτε έμεναν άπρακτοι στο θέμα με ένα από το πιο σκληρά -τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά- τραγούδια τους, 'By The Time I Get To Arizona' (ο τίτλος είναι σαφώς λογοπαίγνιο πάνω στο country hit του Glen Campbell 'By The Time I Get To Phoenix' από το 1967) , το οποίο περιλαμβάνεται στο Apocalypse 91… The Enemy Strikes Black (1991, Def Jam/Columbia). Στο video δε οι Public Enemy το τράβηξαν ακόμα παραπέρα δείχνοντας τους SW1 να προετοίμαζουν την δολοφονία του τότε κυβερνήτη της πολιτείας. Ας το θυμηθούμε λοιπόν...

Public Enemy - 'By The Time I Get To Arizona' 
Apocalypse 91… The Enemy Strikes Black (1991, Def Jam/Columbia)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


.

Vladislav Delay Quartet @ Bios

by lkrory21
"Στεγνή" η νέα χρονιά ως τώρα όσον αφορά τις συναυλίες και τα ενδιαφέροντα events... Πάντως αυτήν την Παρασκευή 22/1/2010 (ώρα έναρξης 22:00, τιμή εισιτηρίου 15€, more info) πρόκειται να λάβει χώρα στο Bios (Πειραιώς 84) η πρώτη πραγματικά ενδιαφέρουσα συναυλία της χρονιά για αυτά εδώ τα μέρη με το ...κουαρτέτο του Φινλανδού Vladislav Delay (κατά κόσμον Sasu Ripatti, βλ. επίσης Luomo, Sistol, Moritz Von Oswald Trio, κλπ).



Ο ίδιος στα drums, το πατριωτάκι του Mika Vainio (βλ.Pan Sonic) στα "electronics", Derek Shirley στο μπάσο και Lucio Capece στα πνευστά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη jazz και πειραματικής electronica όμως μπορείτε να ακούσετε και να δείτε στο παράκατω video από πρόσφατη εμφανισή (Οκτωβριος 2009) τους ως Vladislav Delay Quartet στην Πολωνία.

Vladislav Delay Quartet live @ Poznan, Poland 2009



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Υ.Γ. Δείτε και την τελευταία εγγραφή στo section 'Upcoming Shows" στο site του φίλτατου Sasu, κάτι καλό ακόμα μας περιμένει κατά Απρίλη μεριά...


.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

R.I.P. Bobby Charles

by lkrory21
Πέθανε σε ηλικία 71 χρονών στο σπίτι στην Νέα Ορλεάνη ο συνθετης - τραγουδοποιός Bobby Charles (κατά κόσμον Robert Charles Guindry). Πατέρας του λεγόμενου Swamp Pop, συνθέτης του rock'n'roll ύμνου 'See You Later Alligator' (Bill Halley ), του 'Walking to New Orleans' του Fats Domino και δεκάδων άλλων hits για διάφορους καλλιτέχνες και συγκροτήματα από τα τελη της δεκαετίας του '50 μέχρι σήμερα (χώρις να έχει καν διδαχθεί μουσική), "κολλητάρι" των The Band (συμμετείχε και στο περίφημο Last Waltz), έχει ηχογραφήσει με τον Neil Young, κλπ αλλά πρακτικά άγνωστος καθως ο ίδιος προτίμουσε να ζει στην αφάνεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τη ζωή και τα πεπραγμένα του φίλτατου Bobby Charles στο αντίστοιχο άρθρο του nola.com).


Αλλά και χωρίς όλα τα παραπάνω, θα άξιζε να τον ενθυμούμαστε μόνο και μόνο για το ανυπέρβλητο (και πολυαγαπημένο σε ετούτα εδώ τα μέρη) r'n'b / swamp pop ντεμπούτο LP του από το μακρινό 1972 με τίτλο το όνομα του που ηχογραφήθηκε με την βοήθεια του Rick Danko (The Band) και του John Simon (παραγωγός των The Band) και με την συμμετοχή του Dr.John.  Και όπως λέει εύστοχα και το All Music Guide το Bobby Charles είναι: "It's a true hidden gem of blue-eyed soul, Southern R & B, and early '70s roots rock (and early-'70s singer/songwriterism, for that matter)" και αν δεν το έχετε υπ' όψιν σας , εσείς χάνετε!

Παρακάτω ακολουθεί ένα δείγμα από το σπουδαίο αυτό άλμπουμ με τίτλο 'Grow Too Old'. Αν σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί το διασκεύασε και ο τιτανοτεράστιος Joe Strummer ως 'Silver and Gold' στο Streetcore (2003)




Μαζεύεται σιγά - σιγά η μεγάλη μπάντα στον ουρανό κατά πως φαίνεται...

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Bobby Charles (All Music Guide)
Bobby Charles (Wikipedia)




.

'Change Of Heart'

by lkrory21
El Perro Del Mar & Lykke Li - 'Change Of Heart'



Εξαιρετική ακουστική διασκευή από τις δύο σουηδέζες τραγουδοποιούς Sarah Assbring (El Perro Del Mar) και Lykke Li του τραγουδιού 'Change Of Heart' που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο και πολύ καλό EP Love Is Not Pop της πρώτης.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
El Perro Del Mar (Myspace)
Lykke Li (Myspace)


.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η Οδύσσεια του Διαστήματος...

by lkrory21
M.I.A. - 'Space Odyssey'



According to MIA’s publicist: (Via FADER Magazine)

"It is called ‘Space Odyssey” produced by Rusko and M.I.A. The song and video were made Monday night for $100, after the New York Times, as she says: “fucked up so hard.” Check her tweets – she obviously finds it reckless and ignorant of the paper to not even scratch their own walls on what is reality in Sri Lanka."

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ascending Melody...

by lkrory21
Δωράκι από την Domino Records και τους Dirty Projectors...



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Tonight @ Poplie Radio: "Sweet Dreams Are Made Of This..."

by lkrory21
Καλή χρονιά σε όλους-ες και είθε το 2010 να σας φέρει ότι ονειρεύεστε...



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Poplie Radio (Off.Site)
Poplie Radio (Twitter)
Poplie Radio (Chat)
Poplie Radio (Tune in and enjoy!)



.