Σάββατο 25 Ιουνίου 2005

(Wanted Dead Or A)Live: Rockwave Festival

by lkrory21
Rockwave Festival
TerraVibe (Μαλακάσα)
24/6/2005
Marilyn Manson - Garbage


Το RockWave Festival 2005 άνοιξε τις πύλες του και αν μπορεί να συνοψισθεί η χθεσινή βραδιά σε μια φράση, αυτή θα ήταν "Καλό αλλά λίγο".

Βρεθήκαμε στον χώρο γύρω στις 8μμ όπου διαπιστώσαμε ότι τίποτα δεν βελτιωθηκε όσον αφορά το Parking... Περπατώντας τον ...μακρύ δρόμο προς την είσοδο διαπιστώσαμε (με μεγάλη έκπληξη) ότι έπαιζαν ήδη οι Garbage!!! Διασχίζοντας τον χώρο προς την σκηνή, καταλάβαμε αμέσως ότι είχε αλλάξει δραματικά η διαρρύθμιση του χώρου προς το καλύτερο. Ο χώρος που βρίσκεται η σκηνή είναι πολύ ευρύχωρος αν και όχι τόσο αμφιθεατρικός όσο στην περσινή θέση ενώ η ίδια η σκηνή πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει στην Ελλάδα. Στα συν και οι δύο τεραστιες οθόνες εκατέρωθεν της σκηνής που δείχνουν τα τεκταινόμενα. Μπαρς, τουαλέττες, μαγαζιά κλπ ήταν όλα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στο μουσικό μέρος τώρα, η περίπου μισή ώρα που είδαμε από το σετ των Garbage, τελικά δεν ήταν άσχημη. Ενα δυνατό σφιχτό rock set με την Shirley σε κέφια να αλωνίζει την σκηνή και μια καλή επιλογή ανάμεσα στα παλιότερα τους και το τελευταίο άλμπουμ τους. Κατάφερανε να "ζεστάνουνε¨τον κόσμο μεν αλλά μην φανταστείτε και τίποτα ιδιαίτερο. Κατεβαίνοντας οι Garbage (θυμηθείτε, η ώρα είχε πάει μόλις 20:45!), η προσμονή για τον "αρχοντα του σκότους" Marilyn Manson ήταν έκδηλη στο κοινό.

21:30 (περίπου) κλείνουν όλα τα φώτα και ακούγεται από τα ηχεία (να κάνουμε και μια μνεία στον ήχο που είναι καλός) μια ακουστική(!!) εκτέλεση του "Antichrist Superstar". Βγαίνοντας ο Marilyn Manson κρατώντας κάτι σαν καντήλι ή φαναράκι και ψέλνοντας , προκαλεί πανικό στους χιλίαδες θεατές!

Από εκεί και περά ξεκίνησε ένα πολύ δυνατό θεατρικό metal/goth/industrial show που ξεσήκωσε τον κόσμο. Παίχτηκαν αρκετά τραγούδια από τους δίσκους τους όπως The Fight Song, Disposable Teens, οι διασκευές στα Tainted Love, Personal Jesus και Sweet Dreams, το mOBSCENE, το Beautiful People, The Dope Show (όπου στη οθόνη πίσω από την σκηνή εμφανίζονταν εναλλάξ οι λέξεις "Drugs" και "Ναρκωτικά") και άλλα. Χαρακτηριστική στιγμή της συναυλίας όταν την ώρα του Sweet Dreams κάποιοι άναψαν δυο-τρία... καπνογόνα (κάτι που προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί σε συναυλία) προκαλώντας την έκπληξη στον Manson ο οποίος τα έδειχνε και τα ξαναδειχνε στους μουσικούς του! Σχεδόν σε όλα τα τραγούδια ο Manson είχε διαφορετική (καθε φορά και πιο ακραία) αμφίεση, εμφανίστηκε και με τα κλασσικά ξυλοπόδαρα ενώ ως performer μπορούμε να πούμε ότι ήταν από τους καλύτερους που έχουμε δει live. Στο τέλος εμφανιστηκε το ...γνωστό podium όπου ως "αρχιέρεας του Σατανά" μας φιλοδώρησε με μια δυνατή ηλεκτρική εκτέλεση του "Antichrist Superstar" και... τέλος! Ναι τέλος μετά από ένα σετ μόλις 1 ώρας και 15 λεπτών, κάτι που προκάλεσε την απογοήτευση του πολυπληθέστατου κοινού (την ώρα που έπαιζε ο Manson πρέπει να είμασταν περίπου 8.000 άτομα παρόντα!) που σίγουρα ήθελε και άλλο. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτό ήταν όλο έτσι και αλλιώς ή το show διακόπηκε για άλλους λόγους αλλά σίγουρα ήταν μια απογόητευση μιας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι "θεατρινισμοί" και η metal/goth/industrial μουσική του κου Manson δουλεύουν άψογα ως Live.

Να επισημάνουμε ότι τόσο η εμφάνιση νωρίς των Garbage(αποτέλεσμα να τους χάσουν πολλοί που είχαν κολήσει στην κίνηση) και το μικρό (ευτυχώς πολύ καλό όμως!) σετ του Marilyn Manson άφησαν μια πικρή γεύση στο κοινό και πολλοί μιλούσαν μετά έως και για "αρπαχτή" μιας και το 45άρι του εισιτηρίου δεν είναι αμελητέο. Αρπαχτή προσωπικά δεν θα το χαρακτήριζα αλλά πάντως μια περισσότερη ενημέρωση από Didi Music για τις ώρες εμφάνισης δεν θα έβλαπτε.

Αυτά λοιπόν με την πρώτη μέρα του υπέρ του δέοντος μεταλλίζοντος φετεινού Rockwave.

See Ya In The Pit!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/6/05 10:59 π.μ.

    Great site design ! Dont´t understand the text but the design is great !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/05 4:36 μ.μ.

    Α ρε Merilyn μας άφησες να κυλιόμαστε στα γρασίδια από τις 11.... Lk παραδέξου το, κάναμε περισσότερη ώρα να φτάσουμε , να παρκάρουμε(και ...βασικά να περπατήσουμε μέχρι το Terravibe) παρά ο χρόνος live που συνολικά απολαύσαμε!!! Κρίμα που τέτοια ονόματα με άπειρες δυνατότητες( ο Manson έκανε φ-ο-β-ε-ρ-ό show) έρχονται σπανιότατα στην Ελλάδα(εναλλακτικά και Μπανανία δεδομένου των ακυρώσεων διαφόρων αξιόλογων συγκροτημάτων...) και όταν έρχονται προσφέρουν ελάχιστα από αυτά που περιμένουμε...Kαι μετά απορείς γιατί το χαρακτηρίσαμε και αρπαχτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/05 7:11 μ.μ.

    Όντως η μουσική δεν είναι πορτοκάλια για να πηγαίνει με την ώρα..5 Ευρώ το τέταρτο..αλλά αυτό δεν σηναίνει ότι 1 ώρα και 10 λεπτά δεν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ..Δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις το show του Manson όσο θα ήθελες...ήταν πολύ καλός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε και ευχαριστημένοι με τόσο λίγο..Πολλοί παραπονέθηκαν και δίκαια. Καλύτερα περάσαμε στους Kraftwerk πάντως,που είπαν και καληνύχτα στην τελική..ο Manson ούτε καν αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή