Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005

At The Movies: “Charlie and the Chocolate Factory” (2005)

by lkrory21
Charlie and the Chocolate Factory (2005, 115’)
Σκηνοθεσία: Tim Burton

Παίζουν: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Christopher Lee.


Ο Tim Burton μας παραδίδει για άλλη μια φορά ένα παραμύθι για ...μεγάλα παιδιά με το νέο του έργο “Charlie & The Chocolate Factory”. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Roald Dahl και πάλι σε ταινία του Burton πρωταγωνιστής είναι ο Johnny Depp. Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο έχει μεταφερθεί άλλη μια φορά στο σινεμά το 1971 σε σκηνοθεσία Mel Stuart με τίτλο “
Willy Wonka & the Chocolate Factory” και πρωταγωνιστή τον Gene Wilder. Πάντως το έργο του T.Burton είναι καινούργια μεταφορά και όχι remake της παλαιότερης ταινίας.

Η ιστορία έχει ως επίκεντρο ένα τεράστιο εργοστάσιο σοκολάτας που διευθύνεται από τον ερημίτη διευθυντή του Willy Wonka. Κάποια στιγμή κυκλοφορεί πέντε σοκολάτες οι οποίες περιέχουν ένα χρυσό εισιτήριο η καθεμία το οποίο επιτρέπει σε ισάριθμα τυχερά παιδιά να περάσουν μια ολόκληρη ημέρα στο εργοστάσιο ενώ ένα από αυτά θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο. O Charlie Bucket από μια πάμφτωχη αλλά αγαπημένη οικογένεια, η κακομαθημένη Veruca Salt από μια πολύ πλούσια οικογένεια , η υπερανταγωνιστική Violet Beuragarde, ο πανέξυπνος αλλά εθισμένος σε τηλεόραση και βιντεοπαιχνίδια Mike Teave και ο λαίμαργος Augustus Gloop είναι τα πέντε τυχερά παιδιά και η ημερήσια εκδρομή στο εργοστάσιο του Willy Wonka αρχίζει...

Όπως σωστά παρατήρησε μια φίλη, το “C & TCF” είναι κάτι σαν ένα ...παιδικό “Seven”. Θα θυμάστε βέβαια όλοι το θρίλερ με τον μορφονιό Brad Pitt όπου κύριος θεματικός άξονας ήταν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Εδώ όμως αναλύονται τα ...παιδικά αμαρτήματα και οι παιδικές εσφαλμένες συμπεριφορές δείχνοντας βέβαια και τους κύριους ενόχους δηλαδή τους γονείς.

O Johnny Depp, στο δεύτερο σοκολατοειδή (!!) ρόλο του (βλ. “
Chocolat”), είναι άξιος πρωταγωνιστής αποδίδοντας περίφημα το ρόλο του Willy Wonka σε ένα συνδυασμό «προβληματικού» ερημίτη και glam rock star των 70’s! O Johnny έχει διανύσει πολύ δρόμο από το... 21 Jump Street (για όσους το θυμούνται!) και σαφώς συγκαταλέγεται στους καλύτερους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή. Είναι πλέον ικανός να παίξει οποιοδήποτε ρόλο.. Πολύ καλοί και οι υπόλοιποι ηθοποιοί (ειδικά τα παιδιά) ενώ ιδιαίτερα πειστικός ο Christopher Lee στον ρόλο του πατέρα Wonka – οδοντίατρου. Άφθονο γέλιο προσφέρουν και οι παππούδες – γιαγιάδες του μικρού Charlie ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Deep Roy που παίζει τον ρόλο όλων των Oompa Loompa!

Ένα όχι και τόσο παιδικό παραμύθι από τον μάστορα του είδους Tim Burton. Δείτε το ανεπιφύλακτα και χαθείτε για λίγο στο παραμύθι! Αξίζει!

Links:
Official Site
AMG
IMDB
Wikipedia
Tim Burton
Johnny Depp


Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της ταινίας και εμφανίζεται εδώ για ενημερωτικούς και μόνο σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου