Δευτέρα 3 Ιουλίου 2006

Antony ...and the ...Banharts part.II (!!)

by lkrory21
Χμμ... μετά την περσινή κόντρα Didi Music - Astra/Gagarin, νέο μέτωπο ξεκινά (απ' ότι φαίνεται) στο ταραγμένο συναυλιακό τοπίο της χώρας μεταξύ Astra/Gagarin και Clip Art. Στο site του Avopolis άμα πάτε (που από το πρωί έχει σοβαρά προβλήματα στην ταχύτητα φόρτωσης παρεπιπτόντως), θα βρείτε και τις επίσημες ανακοινώσεις (1, 2) των δύο διοργανώτριων εταιρειών όπου (κλασικά) η μία αλληλοκατηγορεί την άλλη ενώ αν κρίνουμε και από την άποψη του Avopolis έπεσαν απειλές και προς τα εκεί ενώ υπονοείται ότι το πράγμα θα φτάσει μέχρι τα δικαστήρια. Εύγε προς όλους και εις ανώτερα δηλαδή!!!

Εμείς δεν έχουμε ουδεμία σχέση, γνωριμία ή συμπάθεια με κανέναν από τους διοργανωτές αλλά εδώ φαίνεται ότι κρύβονται πολλές κλασικές ελληνικές μαμακίες από πίσω
. Μένει να δούμε πότε θα καταλάβουν ότι στο τέλος χαμένοι θα βγουν αυτοί με τις πανάκριβες σε ευρωπαϊκό επίπεδο (έλα Αλέκο, πόσο είπες ότι είχε οι Antony & The Johnsons στην Βιέννη πριν λίγο καιρό: 15€??? Α χα χα χα χα!) συναυλίες, κάκιστα οργανωμένες, με πανάκριβα μπαρς, κλπ, κλπ!

Η Αθήνα μπορεί να είναι μεγαλούπολη πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά το κοινό τέτοιων συναυλιών είναι μικρό και δεν μπορεί ούτε να δίνει 30-35-40 (και βάλε) συνέχεια ούτε μπορεί να μοιράζεται στα δύο (αυτό και μόνο δεν συμφέρει κανέναν διοργανωτή άλλωστε!). Δεν υποστηρίζουμε να γίνουν οι διοργανωτές ούτε καρτέλ με προσυνεννοήσεις και υπογείες συμφωνίες ούτε... φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ανταγωνίστριες εταιρείες είναι αλλά ένα μίνιμουμ συνεννόησης θα μπορούσε να υπάρχει δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της "ανεβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκειά, χορεψε και σπάστα όλα τούτη την βραδια" πολιτιστικής κατάστασης που επικρατεί!

Για παράδειγμα αφού ήταν προφανώς δυνατόν να συμπέσουν οι ημερομηνίες και να διοργανωθεί ένα μίνι φεστιβάλ εκεί στον Βύρωνα με όλους τους καλλιτέχνες με κανενά 40άρι (και πάλι πολύ είναι αλλά τέλος πάντων, ας πάει το παλιάμπελο) γιατί δεν το κανάνε συνεταιρικά και ωραία? Και συνολικά περισσότερος κόσμος θα πήγαινε και όλοι ευχαριστημένοι θα ήταν...

Τώρα... ραντεβού αύριο για τους έχοντες εισιτήρια για Devendra Banhart στον "Τάφο του Ίνδου" πίσω από την πλατεία Κάνιγγος ενώ όσοι έχουν εισιτήρια και για τις δύο; Τρεχάτε ποδαρακιά μου!!!!

Ωραία τα κανονίσατε μάγκες!


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/7/06 8:41 μ.μ.

    Πες τα.. Ειδικά αυτό με τα λεφτά δηλαδή. Άκου 40άρι ο Antony & the Johnsons. Μ' αυτά τα λεφτά αγοράζεις τα άπαντά τους.

    Σχετικά με την κόντρα "Didi Music vs Astra/Gagarin" αυτό που ξέρω είναι ότι η Astra το ξεκίνησε το θέμα εφ' όσον δεν ήθελε να έχει ανταγωνιστική συναυλία την ίδια μέρα με τους Antony & the Johnsons. Αυστηρά business προσέγγιση και καθόλου συναινετική στο να ικανοποιήσουν το μουσικό κοινό. Δεν πιστεύω ότι ο Devendra έχει τόση απήχηση στο κάτω-κάτω για να επηρεάσει τη συναυλία τους Antony & the Johnsons. Φέτος απέφυγα συναυλίες της Astra μετά τα χάλια που είδα πέρυσι στις διοργανώσεις τους. Επιβεβαιώνεται τώρα το σωστό της απόφασής μου.

    Εύχομαι να βρέξει αύριο το βράδυ και ν' ακυρωθεί, αν και λυπάμαι αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε(ή φίλη) kapetank αυτά είναι γνωστά όπως και άλλα (π.χ Massive Attack - Bratislava 20€!) και ...ακατανόητα! ΟΚ να δεχτούμε την γνωστή επωδό περί ακριβών μεταφορικών απο/προς Ελλάδα (όχι βέβαια ότι η Σόφια είναι και κέντρο της Ευρώπης, ε;) αλλά +45€?? Έλεος! Το πρόβλημα όμως έγκειται κυρίως στις μικρού/μεσαίου βεληνεκούς συναυλίες και τα φεστιβάλ (καλά εδώ ειδικά είναι να βάλεις τα γέλια για το τι εννοούν οι "κουτόφραγκοι" φεστιβάλ και τι οι εγχώριοι διοργανωτές!) όχι στις μεγάλες συναυλίες μεμονωμένων γκρουπ με χιλιάδες κόσμου όπου εκεί συνήθως τα εισιτήρια είναι αντίστοιχα των ευρωπαϊκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/7/06 1:24 μ.μ.

    παίζουν διάφορες τιμές να τραβας τα μαλλιά σου σχέση με έξω κάποιος μου έλεγε ότι ένα μεγάλο συγκρότημα νομίζω οι New Order, παίξανε Ιταλία τσάμπα!!! Οι Kraftwerk 15e πέρσι πάλι Ιταλία!!
    Τέσπα εγώ από την καινούργια χρονιά μπουκοτάρω Gagarin! Δεν ξαναπατάω το πόδι μου μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάλι θα το σκεφτώ πολύ, αρκετά πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή