Σάββατο 3 Μαρτίου 2007

3 From 1 At 5: 80s Hair Metal Videos!

by lkrory21
Θα θυμάστε ίσως στο MTV Europe (αν θυμάστε από τον καιρό που εξέπεμπε 'ελεύθερα', στην Αθήνα τουλάχιστον) μια εκπομπή που έπαιζε κάθε απόγευμα (στις 5), λεγόταν "3 From 1 At 5" και έπαιζε 3 video clips από 1 συγκροτήμα; (άραγε υπάρχει ακόμα;) Κάτι τέτοιο προσπαθούμε και εδώ (με την βοήθεια του Youtube βεβαίως βεβαίως) με 3 τραγούδια από 3 εμβληματικά γκρουπς του hair / glam / pop metal του τέλους των 80s.

Μαλλί (πολύ όμως και με πολύ ..λακ!), δερμάτινα, απλοϊκές hard rock συνθέσεις γεμάτες κιθάρες, σόλο, κλπ, φαντασμαγορικά show με φωτιές / ακροβατικά / 'κουλές' χορογραφίες, κλπ και μεγάλη δημοτικότητα (ειδικότερα στις Η.Π.Α.) απο τα μέσα των '80s και έπειτα. Το όλο είδος έσβησε στις αρχές των 90s, εν μέρει λόγω της δημοτικότητας του grunge και την εμπορική άνοδο του indie / alternative με προεξάρχοντες τους Nirvana.

Tρία λοιπόν χαρακτηριστικά δείγματα του είδους από το 1988, pure fun!

Motley Crue - "Wild Side" (LP: Girls Girls Girls, 1988)

Χαρακτηριστική στιγμή στο break του τραγουδιού η ανύψωση και περιστροφή του drum kit και τον Tommy Lee να παίζει ανάποδα! Φίλος (στην τρυφερή εφηβική ηλικία τότε) έβλεπε το video με τον πατέρα του σπίτι και δείχνοντας τον Tommy Lee λέει: "Κοίτα μπαμπά αυτός είναι έλληνας" για να εισπράξει την θρυλική πια απάντηση: "Ντρέπομαι που είμαι έλληνας" (!).




Poison - "Nothin' But A Good Time" (LP: Open Up And Say... Ahh!, 1988)

Εδώ θα βρείτε το πολυφορεμένο σε άπειρα videos του είδους μοτίβο του νέου / νέας που καταπιέζεται από γονείς, δασκάλους ή αφεντικά και το συγκρότημα ή / και τραγούδι να δίνει την πολυπόθητη διέξοδο. To ίδιο μοτίβο υπάρχει σε videos των ZZ Top ('Legs', 'Gimme All Your Lovin'), Twisted Sister ('I Wanna Rock', 'We're Not Gonna Take It'), Cinderella ('Shake Me'), Van Halen ('Hot For Teacher'), κλπ. Ακόμα και ο Michael Jackson το χρησιμοποίησε στο 'Black Or White'





Bon Jovi - "Bad Medicine" (
LP: New Jersey, 1988)

Χαρακτηριστικό του video είναι ότι έδωσαν κάμερες στο κοινό για λήψεις. Προσέξτε την μικρή cameo εμφάνιση του αμερικάνου κωμικού Sam Kinison στην εισαγωγή.





Και σαν δώρο και αφού αναφερθήκαμε στον Sam Kinison, εδώ η δική του version για το 'Wild Thing' (LP: Have You Seen Me Lately?, 1990) με συμμετοχές και εμφανίσεις των Aerosmith, Billy Idol, Steve Vai, του Dweezil Zappa, κλπ και της Jessica Hahn (σε hot περιπτύξεις με τον Sam Kinison!).




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/3/07 6:45 μ.μ.

    apapapapapapa!!!!!
    olo la8i!!!!!
    akou esvise to eidos~~~!!!~~~
    8a pesei fwtia na se kapsei ierosile!
    ase pou 3exases na peis oti o Tommy paizei kai sto video tou Kinison!!!!
    Oso gia tin lak....auti mas katestrepse....
    episis 3exases na mas peis an exeis filous i gnwstous pou akoune to pe8ameno eidos....kai pws xoreueis to Girls girls girls...3ereis pou!!! :-PPPPP
    ta ipoloipa apo konta.....

    P.S.
    kala vrika ena eyeliner 8a pa8eis plaka!!!!!
    Kiss (es)

    M O T L E Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή