Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Notes From The Digital Underground #33: For the Entrance of the Sun

by lkrory21
Dopo - For The Entrance Of The Sun, 2007, Test Tube.

Πριν αρκετό καιρό είχαμε παρουσίασει στο N.T.F.D.U. #8 μια κυκλοφορία πειραματικής electronica του "δικού μας" Thanos Chrysakis με τίτλο Errant Waves [link]. Επιστρέφουμε σήμερα στην πορτογαλική netlabel Test Tube διότι πρόσφατα (Ιανουάριος 2007) μας "χάρισε" άλλη μια εξαίσια κυκλοφορία. Αυτή την φορά ένα πορτογαλέζικο (ή μήπως πορτογαλικό; ουφ!) σχήμα οι DOPO μόλις κυκλοφόρησαν ένα εξαίσιο album (για δωρεάν download) με τίτλο For The Entrance Of The Sun.



Δεν ξέρουμε αν καταλάβετε σε τι μουσικά μονοπάτια κινούνται οι DOPO από την επισυναπτόμενη φώτο του εξώφυλλου ή από τον τίτλο του "άλμπουμ" αλλά αν όχι να σας πούμε εμείς που ακούσαμε το For The Entrance Of The Sun αρκετές φορές: ένα ονειρικό free psychedelic folk instrumental rock που θα σας ταξιδέψει το δίχως άλλο!

Τo For The Entrance Of The Sun διαρκεί περί τα 50 λεπτά και περιέχει 8 κομμάτια. Ακουγοντας το, θα σας φανεί απίστευτο το γεγονός ότι αυτή η μουσική παράγεται από ένα πενταμελές γκρουπ από την Πορτογαλλία του σήμερα και όχι από κάποιο cosmic group των '60s - '70s από Αμερική (ή μήπως Γερμανία;) πλευρά.

Απολαυστικό άλμπουμ, ιδανικό για χαλάρωση... (με ή χωρίς ..."ουσίες"!). Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το άλμπουμ μαζί με το artwork σε zip αρχείο (direct link 1, direct link 2, περίπου 95ΜΒ) ή μεμονωμένα tracks από την αντίστοιχη σελίδα της Test Tube ή του archive.org.

Tracklist:
01. Exotica whores
02. All the mountains are dancing; are dancing!
03. For the entrance of the sun (Pt. I)
04. Here in the day's after-glow .
05. Time floats by the window
06. Horses running towards the south
07. For the entrance of the sun (Pt. II)
08. 17 ways to kill a man

Links:
DOPO (MySpace)
For The Entrance Of The Sun (Test Tube)
For The Entrance Of The Sun (archive.org)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου