Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Zehn

by lkrory21
10



Okkervil River
The Stage Names (Jagjaguwar Records)
Η τελική δεκάδα ξεκινά με τους εκ του Texas προερχόμενους Okkervil River και το 4ο full album τους. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τα προηγούμενα πονήματα τους μιας και έχουμε μόνο σκόρπια ακούσματα (πρέπει να ρεφάρουμε και σύντομα αλλά που χρόνος;) αλλά εδώ μιλάμε για ένα άψογο άλμπουμ. Μέσα στα 9 τραγούδια και 41 λεπτά συνολική διάρκεια του The Stage Names βρίσκεται μια μεστή, ώριμη και περιεκτικότατη τραγουδοποιία με τραγούδια - ποτάμια (όχι σε διάρκεια αλλά σε πλούτο συναισθημάτων), πανέμορφες larger than life ενορχηστρώσεις με πνευστά, έγχορδα, κλπ που δεν "πνίγουν" τα τραγούδια και μια διαολεμένα δεμένη μπάντα.

Η ιδιαίτερα συναισθηματική στην εκφορά φωνή και οι στίχοι του Will Scheff φυσικά βρίσκονται στο προσκήνιο χωρίς όμως να κρύβουν τα υπόλοιπα προτερήματα του The Stage Names.
Από το εναρκτήριο "Our Life is Not a Movie or Maybe" μέχρι το τέλος με το "John Allyn Smith Sails" όπου ενσωματώνεται έξυπνα και μέρος του "Sloop John B" (The Beach Boys) δεν περισσέυει τίποτα. Προσωπικά highlights: "You Can't Hold the Hand of a Rock and Roll Man" (τι τίτλος αλλά και τι τραγούδι!), "Girl In Port" και τα δύο προαναφερθέντα tracks χωρίς τα υπόλοιπα όμως να υστερούν πουθενά.

Okkervil River (Official Site)
Okkervil River (MySpace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου