Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

[Tribulation]

by lkrory21
Στην πιο πρόσφατη εκπομπή μου στον Poplie webradio, προτελευταίο τραγούδι που επέλεξα ήταν το 'Mighty Ruler' (που μπορείτε να βρείτε μεταξύ άλλων κυκλοφοριών στο Junior Byles and Friends - 129 Beat Street : Ja-Man Special 1975 - 1978) του σπουδαίου τζαμαϊκανού τραγουδιστή και παραγωγού Bim Sherman (1952 - 2000) και το οποίο, όπως πολύ σωστά μου επισήμανε στο twitter o φίλτατος -και μέγας γνώστης του θέματος- Head Charge, είναι rastafarized version του 'Tripe Girl' των Heptones.



Κατά σύμπτωση, λιγες μέρες μετά, το blog Midnight Raver ανέβασε μπόλικο (και εξαιρετικό) οπτικόακουστικό υλικό από την καριέρα του Bim Sherman εν αναμονή μιας συνεντεύξης με τον Adrian Sherwood που θα έχει, όπως δηλώνεται, πολύ ενδιαφέροντα νέα σχετικά με τον Sherman.

Ένα πολύ καλό δείγμα από το υλικό που έχει ανεβάσει το MR είναι η παρακάτω ακουστική εκτέλεση του 'Tribulation' (με τους Skip 'Little Axe' McDonald στην κιθάρα και Bonjo Iyabinghi Noah, βλ.African Head Charge, Noah House Of Dread, κλπ στα κρουστά) το 1990 στα Southern Studios του Λονδίνου.

2 σχόλια:

  1. Τα συγκεκριμένα acoustic sessions (όπως του τελευταίου βίντεο) αποτέλεσαν την έμπνευση για την ηχογράφηση του LP "Miracle", ίσως του πιο γνωστού πλέον album του Bim Sherman.

    Το παραπάνω κομμάτι (γνωστό κι ως "Fit To Survive" ή "Use Your Head"), μαζί με το "No Longer" (a.k.a "Can't Stand It") σε αυτή τη live in studio εκτέλεση υπάρχει στη συλλογή με σπάνιες/ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Bim Sherman στην On-U Sound, ονόματι "The Need To Live", που κυκλοφόρησε το 2002.

    Cheers! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια τα λες, να δω πότε θα ξανανοίξεις κάποιο από τα blog να μας τα λες και από εκεί ;-)

      Cheers!

      Διαγραφή