Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006

Route 1000010 #6: The Brian Jonestown Download Spree!

by lkrory21
Στον έκτο σταθμό της βόλτας στην Route 100010 του διαδικτύου σταματάμε στο site των Brian Jonestown Massacre, του indie - garage - νεοψυχεδελικού συγκροτήματος (οι Velvet Underground των 90s κατά τους Dandy Warhols!) που ξεκίνησε την πορεία του στο αμερικάνικο underground εκεί στις αρχές του 1990. Οι BJM είναι ουσιαστικά το προσωπικό όχημα του Anton Newcombe (πρέπει να έχουν περάσει από την συνθεσή τους περί τα 40 διαφορετικά μέλη!) ενώ από τις τάξεις τους έχουν ξεπηδήσει συγκροτήματα όπως οι Black Rebel Motorcycle Club (που χάθηκαν αυτοί;), οι Warlocks, κ.α.

Οι Brian Jonestown Massacre έγιναν πιο γνωστοί εκεί στα 2004-5 χάρη στο ντοκυμαντέρ Dig! που αποτυπώνει την σχέση αγάπης - μίσους μεταξύ Dandy Warhols και Brian Jonestown Massacre καθώς εκεί στα μέσα - τέλη της δεκαετίας του 1990 είχαν μια παράλληλη πορεία η οποία οδήγησε τους DW στην επιτυχία (κυρίως στην Ευρώπη, βλ. Vodafone) και τους BJM στην αφάνεια με πολλαπλά προβλήματα.

Anyway (και για να πάμε στον σκοπό του post!) στο site των BJM και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Music προσφέρεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η δισκογραφία των BJM από το 1995 έως και το 2003 για δωρεάν download σε ogg vorbis φορμάτ.

(περιληπτικά: είδος συμπιεσμένων αρχείων ήχου σαν τα αρχεία mp3, παίζουν απευθείας σε Winamp).

Όλα τα άλμπουμς των BJM: Methodrone (1995), Their Satanic Majestie's Second Request (1996), Thank God For Mental Illness (1996), Take It From the Man! (1996), Give It Back (1997), Strung Out in Heaven (1998), κλπ λοιπόν σε ξεχωριστά zip αρχεία και όχι μόνο! Επιπλέον μπορείτε να βρείτε (όλα διαθέσιμα για δωρεάν download) live recordings, videos και άλλα πολλά. Εν ολίγοις δηλαδή αν είστε φανς, παράδεισος! Αν όχι, μια παρά πολύ καλή ευκαιρία να τους ανακαλύψετε!

Keep Music Evil!

Links:
Brian Jonestown Massacre (off. site)
Brian Jonestown Massacre Music Page
Dig! (off. site)
Dig! (IMDB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου