Σάββατο 21 Απριλίου 2007

Notes From The Digital Underground #35

by lkrory21
Στο 35ο N.F.T.D.U. θα μεταφερθούμε στην Κολωνία της Γερμανίας όπου εδρεύει φυσικά το netlabel Id.Eology που απο το 2000 που ξεκίνησε ως CD-R label και έχει κυκλοφορήσει πλήθος κυκλοφοριών από διάφορους καλλιτέχνες (δείτε εδώ λίστα όλων των κυκλοφοριών της). Σήμερα θα ασχοληθούμε όμως με 2 παλαιότερες κυκλοφορίες της Id.Eology από το 2005 που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της hip - hop / rap μουσικής.

Για αρχή, η συλλογή Colonius Monk Collective (id.022) από μια χαλαρή κολλεκτίβα hip-hop καλλιτεχνών από την Κολωνία γύρω από το πιο "γνωστό όνομα", τους Broke Gringos οι οποίοι έχουν και ένα ατομικό EP με τίτλο Junk (id.07) στην Id.Eology. Περιλαμβάνει 15 τραγούδια, από διάφορους καλλιτέχνες, που ξεκινάνε από το hip hop και την rap αλλά διαπερνούν και την soul, jazz και reggae μουσική κατά περίπτωση.Η γερμανική γλώσσα σε rap θέλει λίγο ...συνήθεια ως άκουσμα αλλά η μουσική είναι πολύ όμορφα φτιαγμένη. Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα και δωρεάν όλα τα τραγούδια και το artwork το Colonius Monk Collective - Compilationνομα, ε;) από την αντίστοιχη σελίδα της Id.Eology.


Ένα από τα ονόματα που συμμετέχουν στην παραπάνω συλλογή είναι και η Fleur Earth / Forsch, δύο προσωπεία της ίδιας τραγουδίστριας (!) που λίγο μετά την παραπάνω συλλογή κυκλοφόρησε το δικό της προσωπικό της EP στην Id.Eology με τίτλο Zirkular EP (id.029). Το EP αυτό περιλαμβάνει 7 κάπως πιο ανεβασμένα ρυθμικα σε σχέση με τους χαλαρούς ρυθμούς της συλλογής παραπάνω και πολύ καλά hip-hop tracks όπου όλους τους στίχους έχει γράψει η Fleur EarthForsch) και ενώ την μουσική έχουν αναλάβει διάφοροι καλλιτέχνες και συγκροτήματα της Colonius Monk Collective. Επίσης διαθέσιμο για δωρεάν και ελεύθερο download από την Id.Eology μαζί με το πολύ καλό artwork (link).


Links:

ID.EOLOGY (off.site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου