Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Notes From The Digital Underground #41: Baroque Dub

by lkrory21
Στο 41ο κατά σειρά post της σειράς N.F.T.D.U. θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του Baroque Dub, κατά κόσμον Jerome Di Pietro. Ο Jerome ασχολείται με την μουσική και τα πολυμέσα υπό διάφορες ιδιότητες από το 1990, από drummer rock συγκροτημάτων και παραγωγές στους Dodgy (τους θυμάστε;) μέχρι multimedia εγκαταστάσεις, δημιουργία websites (μεταξύ αυτών και για τους Groove Corporation), graphic designer, κλπ. Για περισσότερες πληροφορίες απλά επισκεφθείτε το προσωπικό του site όπου θα βρείτε δείγματα της δουλειάς του σε όλα τα παραπάνω πεδία.

Επιπλέον (και εδώ έγκειται το ενδιαφέρον μας για αυτόν), ο Jerome κυκλοφορεί την δική του (και πολύ ενδιαφέρουσα) μουσική που κινείται στα όρια του digital dub μέσω της προσωπικής του netlabel. Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 6 net releases όλες διαθέσιμες για δωρεάν download μέσω του section netlabel στο site του και της αντίστοιχης σελίδας στο archive.org.

Πέρα από τα δικά του tracks στις πολύ καλές κυκλοφορίες The Burden Of Dreams EP (2006), The Dark Matter EP (2007) και The Logic Mill EP (2007), πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σειρά digital 7" Version Excursions (4 κυκλοφορίες ως τώρα, συστήνονται όλες ανεπιφύλακτα!) όπου o Baroque Dub "επισκέπτεται" κλασικά reggae riddims και δίνει την δική του σύγχρονη και πιο "ψηφιακή" ματιά. Not bad, not bad at all!

Οι fans της modern dub, του dubstep και της δουλειάς εταιρειών όπως η Rhythm & Sound ή η net label Kyoto_Digital (για αυτήν τα έχουμε ξαναπεί, ε;) φυσκά πρέπει να τα τσεκάρουν όλα τα παραπάνω, το δίχως άλλο. Και αν φτιάχνετε και εσείς παρόμοιου ύφους μουσική, ο Baroque Dub διαθέτει από το site προς download midi files και samples κλασικών reggae riddims. Έτσι μπράβο, για βάλτε το Ableton Live και άλλα αντίστοιχα προγράμματα να δουλέψουν!

Και αν δεν σας έφτασαν όλα αυτά(!), ο Baroque Dub διαθέτει σε περίπου μηνιαία βάση εκλεκτικά mixtapes (ως τώρα 15 στον αριθμό) προς download χωρίς να περιορίζεται σε dub ή/και ηλεκτρονική μουσική απαραίτητα καθώς βρίσκουν το δρόμο τους από σύγχρονα indie σχήματα (πχ Kasabian) μέχρι 70s γερμανικά ψυχεδελικά γκρουπς.
Κάντε λοιπόν την βόλτα σας από το http://baroquedub.co.uk και δεν θα χάσετε.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Baroque Dub (main page)
Baroque Dub Net label
Archive.org Baroque Dub
Baroque Dub Mixes
Baroque Dub Midi Riddims

Φώτο 1: logo
Φώτο 2: Artwork του Version Excursions 4 (bd0006, 2007)
Φωτο 3: Artwork της τελευταίας mixtape του Baroque Dub με τίτλο Playlist Patchwork.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου