Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Notes From The Digital Underground #44: Le Mepris

by lkrory21
Le Mepris
Le Mepris (2007, Aerotone, Aer011)

Όχι, δεν θα μιλήσουμε για την ομώνυμη ταινία του Jean-Luc Godard -αν θέλετε να μάθετε για αυτήν τα λέει πολύ ωραία ο φίλος Αχιλλέας στο blog του- αλλά για μια σχετικά πρόσφατη πανέμορφη κυκλοφορία (Νοέμβρης 2007) από ομώνυμη καλλιτέχνιδα στο γερμανικό netlabel Aerotone.


Πίσω από το ψευδώνυμο Le Mepris βρίσκεται η γιαπωνέζα πιανίστρια Reiko Matane, 32 χρονών από το Τόκυο. Ή και ...όχι μιας και σύμφωνα με αυτό το post πίσω από την περσόνα αυτή (Reiko Matane / Le Mepris) βρίσκεται ένας Γερμανός από το Βερολίνο, μέλος παλαιότερα διαφόρων συγκροτημάτων και με άλλες κυκλοφορίες σε διάφορες netlabels. Ή και όχι μιας και ενώ η ίδια η Reiko / Le Mepris στο Myspace αποκαλύπτει το παραπάνω "μυστικό", το αναιρεί στα σχόλια λίγο πιο κάτω μπερδεύοντας περισσότερο την κατάσταση λέγοντας: "Maybe I am a girl from Tokyo pretending to be a boy from Berlin who pretends to be a girl from Tokyo?"(!!!). Μπερδευτήκατε? Εμείς ακόμα περισσότερο!

Αλλά όλα αυτά ίσως δεν έχουν σημασία μιας και η εν λόγω κυκλοφορία είναι μια πάρα πολύ ωραία συλλογή 8 τραγουδιών ότι πρέπει για συνοδεία σε μοναχικά χαλαρωτικά βράδια στο ...ημίφως (τσκ, τσκ, τσκ!) και άσχετα αν την "έφτιαξε" Γερμανός ή Γιαπωνέζα! Μινιμαλιστικό στην υφή με μόνα οχήματα τις όμορφες χαλαρές μελωδίες στο πιάνο και ένα σχεδόν διαφανές, αδιόρατο ηλεκτρονικό background, το Le Mepris, που χαρακτηρίστηκε όχι άδικα bewitching και unmissable από το γερμανικό site Phlow.de, θα σας καθηλώσει και εσάς όπως όλους όσους έτυχε να το ακούσουν αν του δώσετε την δέουσα προσοχή!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μια δοκιμή (πιστεύουμε) θα σας πείσει! Μπορείτε να κατεβάσετε -δωρεάν και νόμιμα όπως γίνεται με όλες τις netlabels- μεμονωμένα tracks ή ολόκληρο το άλμπουμ σε αρχείο zip (direct download, 56,4ΜΒ) από την αντίστοιχη σελίδα της Aerotone. Εδώ και μια "συνέντευξη" της "Reiko"...

Tracklist:
01 - Hikkikomori
02 - Susu
03 - Aki
04 - Kodo
05 - Hashirihaki Suru
06 - Shibo
07 - Yuki Piano
08 - Kuki


Links:
Le Mepris (Myspace)
Le Mepris album (Aerotone Page)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου