Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Kind Of Blue στο Black Duck...

by lkrory21
Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου ενός πολύ ενδιαφέροντος -κατά τα φαινόμενα- event που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 23/11/2009, από τις 20:00 και έπειτα στο Black Duck (Χ.Λαδά 9Α) :

Αφιέρωμα στον Miles Davis - 50 χρόνια Kind of Blue

Tο Black Duck συμμετέχει στον εορτασμό των 50 χρόνων κυκλοφορίας ενός από τους πιο εμβληματικούς jazz δίσκους όλων των εποχών, το αριστουργηματικό Kind of Blue του Miles Davis.



Ο εορτασμός του Kind of Blue εστιάζεται στην πορεία της τζαζ πριν και μετά από την ιστορική εκείνη ηχογράφηση, όπως και στην κληρονομιά των θρυλικών μουσικών που συμμετείχαν σε αυτήν:

Miles Davis στην τρομπέτα, John Coltrane στο τενόρο σαξόφωνο, Julian "Cannonball" Adderley στο άλτο σαξόφωνο, Bill Evans και Wynton Kelly στο πιάνο, Paul Chambers στο κοντραμπάσο και Jimmy Cobb στα ντραμς.

Στα decks ο Ανδρέας Βιολάρης θα αναλάβει να μας μεταφέρει στην εποχή του Kind of Blue, διασχίζοντας όλα τα μουσικά στοιχεία που το ανέδειξαν ως ένα μνημείο της παγκόσμιας μουσικής.


Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του με ζωντανή εμφάνιση ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του, αποτίνοντας με μια ιδιαίτερη εκδοχή φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό τρομπετίστα.

Θα γίνει επίσης προβολή της ταινίας “The Miles Davis Story” στο χώρο της γκαλερί, ενώ θα προβάλλονται στιγμιότυπα από συναυλίες του Miles Davis στο bar καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος. Η προβολή ξεκινάει στις 08:00 μ.μ.

Miles Davis - 'So What' [Live, April 1959]

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Miles Davis (All Music Guide)
Miles Davis (Off.site)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου