Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

[Walls]

by lkrory21
Οι Walls είναι νέο σχήμα που αποτελείται από τον ιταλό (αλλά μόνιμο κάτοικο Αγγλίας πλέον) Alessio Natalizia (βλ. Banjo Or Freakout) και τον Sam Willis του DJ ντουέτου (αλλά και bloggers, παραγωγοί, κλπ) Allez-Allez και μόλις κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους για την δεν-χρειάζεται-συστάσεις Kompakt Records.
Έχουν χαρακτηριστεί (όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις υπερβολικά) σαν οι "Boards Of Canada να συναντούν τους Animal Collective". Δεν είμαι κ σίγουρος ότι ισχύει αυτό ειδικά για τους δεύτερους. Ο ήχος των Walls μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί (αν πρέπει να χαρακτηριστεί κάπως ντε και καλά!) ως ambient noise pop αλλά είναι αρκετά εύληπτος και δεν εκτρέπεται σε πολλούς - πoλλούς "πειραματισμούς" ούτε φλυαρούν ασύστολα (το ντεμπούτο τους περιέχει μόλις 8 κομμάτια και διαρκεί 30 λεπτά) και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό ενώ όταν γίνονται πιο "ρυθμικοί" (όπως στο 'Gaberdine' που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω) φέρνουν στο μυαλό κάτι σαν πολύ πιο χαλαρούς - ηλεκτρονικούς Fujiya & Miyagi και αντίστοιχες νεο-κραουτροκ-μπάντες (είναι λέξη τώρα αυτό;!! Μπα...).
Παρακάτω ακούστε δύο κομμάτια από το Walls και, αν θέλετε, τσέκαρετε και ένα ωραίο, εκλεκτικό mix που έφτιαξαν και διατίθεται για stream/download από το Dummy Mag.

Walls - 'Gaberdine'


Walls - 'Soft Cover People'


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Walls (Myspace)
Walls (Blog)
Walls (Kompakt)

P.S. Προσέξτε τι θα τσεκάρετε / αγοράσετε / "κατέβασετε" από Walls γιατί όπως αναρωτιέται και χρήστης στην σελίδα των Walls στον Last.fm "why is there always a crappy hardcore band with the same name as a good band?!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου