Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

[(Πολύ) Συγκρατημένη Αισοδοξία - στα όρια με την απαισιοδοξία!]

by lkrory21
Δεν ξέρω αν ο Καμίνης θα αποδειχτεί "φούσκα", αν το ΠΑΣΟΚ τον καπελώσει εντέλει [Παρένθεση: χθες ο ΓΑΠ προσπάθησε ήδη πηγαίνοντας στην Πλ.Κλαυθμώνος και με έκανε σχεδον να μετανιώσω αυτοστιγμεί που πήγα από το Παλ.Φάληρο ως τον Περισσό για να ψηφίσω τον "Συνήγορο του Πολίτη" μετά από τρελό ξενύχτι Σαββάτου (Να ζήσετε και μόνο αγάπη! Ξέρετε εσείς... ;-) ) και εννέα ωρές δουλειάς κυριακάτικα] ή αν σε τέσσερα χρόνια πάλι τό twitter και το fb θα προσπαθούν να βγάλουν κάποιον άλλο δήμαρχο μπας και δει άσπρη μέρα ετούτη η ρημάδα η πόλη.

Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα χρειάζεται αλλαγή πλεύσης από την πορεία που ο απερχόμενος Νικήτας πρέσβευε ιδεολογικά και αισθητικά. Και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και λιγότερο με την Βυρηττό, το Κάϊρο και την Τρίπολη της Λιβύης. Δεν νομίζω ότι αυτό αποδεικνύεται μόνο από την εκλογή Καμίνη αλλά (κυρίως) από την τεράστια αποχή που σίγουρα ενσωματώνει εκτός από "ωχαδερφισμό" / "καναπεδάκηδες" και τους μετοικήσαντες Αθηναίους σε άλλες περιοχές της Αττικής που βαριούνται να πάνε πίσω στα Πατήσια ή στην Κυψελη να ψηφίσουν και πάρα, μα πάρα, πολλούς συνειδήτα απέχοντες με πολιτικά κριτήρια που θεωρούν (και ποιος μπορεί να τους αδικήσει για αυτό;) ότι "μια απο τα ίδια" θα έχουμε.

Ούτε και εγω είναι και τόσο σίγουρος ότι αυτή την αλλαγή πλεύσης θα την καταφέρει ο Καμίνης.  Άλλωστε, δεν το κρύβω, πιο πολύ χάρηκα που έφυγε ο Νικήτας παρά γιατί ήρθε ο Καμίνης. Έδωσε μια ελπίδα πάντως και αλλοίμονο μας αν διαψευστεί παταγωδώς. Γιαυτό και από Ιανουάριο πρέπει να είμαστε όλοι-ες κατά την γνώμη μου πολύ πιο σκληροί κ επικριτικοί απέναντι στον νέο δήμαρχο. Ουδεμία περίοδο χάριτος.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου