Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

[Will The Fetus Be Aborted?]

by lkrory21

First of all, from what I understand from doctors [pregnancy from rape] is really rare. If it’s a legitimate rape, the female body has ways to try to shut that whole thing down.

Πραγματικά α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-η, κατευθείαν από τον 18ο αιώνα, δήλωση του Todd Akin, υποψήφιος ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής στην πολιτεία του Μισσούρι και μεταξύ άλλων μέλος της επιτροπής για την Επιστήμη, το Διάστημα και την Τεχνολογία(!!!) της βουλής των αντιπροσώπων, δικαιολογώντας σε συνέντευξη του την άποψη για καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων, ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, στις Η.Π.Α. 

Η δήλωση προκάλεσε θύελλα από σχόλια στις Η.Π.Α., χαμό στο twitter (δείτε μερικά πολύ πετυχημένα tweets που σταχυολόγησε το Time), κατακρίθηκε από Δημοκρατικούς και Ρεμουμπλικάνους (συμπεριλαμβανομένων των Obama και Romney), έγινε ακόμα και meme!

Εκτότε βέβαια ο Akin την ανακάλεσε σε όλους τους τόνους αλλά το κακό έχει γίνει. Παρά την πίεση από το ίδιο του το κόμμα και την απόσυρση στήριξης του και (κυρίως) χρηματοδότησης της εκστρατείας του, ο ίδιος δηλώνει οτι θα παραμείνει υποψήφιος απέναντι στην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Claire McCaskill και μένει να αποδείχθει πως όλο αυτό θα επηρρεάσει τις επερχόμενες εκλογές στις Η.Π.Α.

Πάντως παραμένει να μου κάνει τρομακτικη εντύπωση πως η χώρα που έχει προσφέρει τόσα πολλά σε επιστήμη, τεχνολογία, τέχνες, πολιτισμό, μόλις πριν λίγες εβδομάδες έστειλε το Curiosity στον Άρη, κλπ, κλπ, κλπ, είναι δυνατό να στέλνει τέτοια άτομα με τέτοιες απόψεις στις πιο καίριες πολιτικές θέσεις (σημείωση: π.χ. και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Paul Ryan δεν πάει πίσω απλά μάλλον ξέρει καλύτερα να κρατάει το στόμα του κλειστό). Θα μου πεις εδώ εκαναν πρόεδρο για 2 συνεχομένες τετραετίες αυτό εδώ το πράγμα...

Ευτυχώς συνεχίζει(;) να υπάρχει και αυτή η Αμερική παρακάτω...

Jello Biafra & Mojo Nixon - 'Will The Fetus Be Aborted?' (Prairie Home Invasion, 1994)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου