Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

[Invisible Sunrise]

by lkrory21
Οι φωτογραφιές των πνιγμένων στην αιθαλομίχλη πόλεων της Κίνας έχουν κάτι που σε κάνει να μην ξεκολλάς τα μάτια σου από πάνω τους, μιας και μοιάζουν να είναι παρμένες μέσα από κάποια δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας (Δυστύχως δεν είναι, το πρόβλημα είναι γιγάντιο και με επιπτώσεις πλέον και σε άλλες χώρες, όχι απαραίτητα γειτονικές).

Η παραπάνω φωτογραφία (τραβηγμένη στην πλατεία Τιενανμεν στο Πεκίνο), για παράδειγμα, θα μπορούσε επίσης να έχει βγει από το Blade runner. Είναι όμως αληθινή (και πραγματικά εντυπωσιακή) αλλά όχι με τον τρόπο που μεταδίδεται εδώ και μέρες από εγχώρια και ξένα ΜΜΕ και blogs, ως ότι η μόλυνση είναι τόσο πυκνή στο Πεκίνο που η ανατολή του ηλίου μεταδίδεται τηλεοπτικώς. Είναι απλά μέρος διαφήμισης που προβάλλεται στην γιγαντοοθόνη για την τουριστική προβολή της επαρχίας Shandong.

Διαβάστε το άρθρο παρακάτω από το Mashable για το πως και γιατί πρωτομεταδόθηκε εσφαλμένα η εν λόγω εικόνα γιατί έχει πάντα πολύ ενδιαφέρον πως πλέον μεταδίδεται και αναμεταδίδεται ενα νέο επι μέρες από εγχώρια και ξένα sites/blogs (και στην συνέχεια εξίσου άκριτα στα social media) χωρίς κανενα fact checking στο κυνήγι της "επικαιρότητας" και του "viral"...

Beijing Is Not Really Televising the Sunrise Because of Pollution [via Mashable]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου