Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

[lkrory21's #Plissken2015 Part I]

by lkrory21


Το Plissken ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, συνεχίζει ακάθεκτο μεγαλώνοντας όμορφα και σταδιακά και έχει φτάσει πλέον εν έτει 2015 να είναι το μόνο σχεδόν εγχώριο φεστιβάλ (μαζί με το πάλαι πότε Synch Festival, ειδικά όταν γινόταν στο Λαύριο) που μπορεί και στέκεται επάξια δίπλα σε αντίστοιχα της αλλοδαπής, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά, και έτσι πλέον δεν σκάμε από ζήλεια εμείς που έχουμε κόψει, προς το παρόν, τις συναυλιακές βόλτες στα εξωτερικά. Γνωστά αυτά.

Αξίζουν σίγουρα όμως συγχαρητήρια στην διοργάνωση για την αναδιάταξη του χώρου φέτος με την μετακίνηση της main stage στον εξωτερικό χώρο (σταμάτησαν τα ανούσια μέσα-έξω), την ύπαρξη και δεύτερης ανοικτής σκηνής - Republic, με σουρρεαλιστικό background πίσω από τις μπάντες το πέρα-δώθε φορτηγών, κλαρκς, κλπ. Ευτυχώς το βράδυ η προβολή visuals στον τοίχο της απέναντι βιοτεχνίας/αποθήκης την μεταμόρφωνε πραγματικά- και το στήσιμο της Aquarium σκηνής που ήταν η πιο όμορφα στημένη οπτικά σκηνή που εχω δει εντός ή εκτός Ελλάδος σε φεστιβάλ.


Η διάρθρωση δε του line-up καλύτερη από ποτέ, ελάχιστα overlaps (για μένα τουλάχιστον) και χωρίς τις ενίοτε αμήχανες "κοιλιές" του παρελθόντος που μας εκαναν να βολοδέρνουμε σαν τις άδικες κατάρες στους έξω χώρους, άλλωστε με τέσσερεις σκηνές (η Aquarium άνοιγε στις 10μμ βεβαια) στάνταρ υπήρχε πλέον κάτι ενδιαφέρον να χαζέψεις.

Απόλαυσα πολύ επίσης την πολυσυλλεκτικότητα στις αλλαγές, προσωπικά το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να μπορείς να αράξεις π.χ. μόνο στην Main Stage και να απολαύσεις διαδοχικά τόσο διαφορετικά σχήματα και καλλίτεχνες μεταξύ τους όσο οι  Perfume Genius, Liturgy, Pharaohe Monch, Thee Oh Sees, κλπ.

Πάμε να δούμε όμως τι μάζεψε ο κουβάς από τις εμφανίσεις συγκροτημάτων και καλλιτεχνών στα δύο επόμενα μέρη: Part II, Part III

Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες και στα τρία μέρη από τον Αναστάσιο Τάτση (βλέπε επίσης φυσικά Ice_Eyes).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου