Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2005

(Un)Known Pleasures: "Stem Stem In Electro"(2005)

by lkrory21
HRSTA
"Stem Stem In Electro"(2005)


Οι HRSTA είναι ουσιαστικά το προσωπικό όχημα του Mike Moya, πρώην μέλος των Godspeed! You Black Emperor, νυν μέλος των Set Fire To Flames, παίζει στην μπάντα της Elizabeth Anka Vajagic ενώ συμμετέχει και σε πολλά άλλα projects της ανεξάρτητης σκηνής του Montreal(Canada). Τα υπόλοιπα μέλη των HRSTA είναι γνωστά και μη εξαιρετέα μέλη άλλων συγκροτημάτων της κολλεκτίβας - εταιρείας Constellation Records αλλά και εν γένει του Montreal όπως Set Fire To Flames, Godspeed You Black Emperor(ουφ!), HangedUp, κλπ.

Το "Stem Stem In Electro" κυκλοφόρησε τον Μάη του 2005 από την Constellation και είναι το δεύτερο αλμπουμ των HRSTA μετά το "L'éclat du ciel était insoutenable" που είχε κυκλοφορήσει το 2001 από την Alien8. Πρόκειται για ένα πολυ όμορφο άλμπουμ που απομακρύνεται αρκετά από το ύφος των GYBE αλλά και των Set Fire To Flames μιας και βαδίζει έντονα σε 70's psychedelic rock μονοπάτια με πολλά φωνητικά στα τραγούδια χωρίς όμως να λείπουν και οι πιο avant garde / experimental πινελιές.

Η ιδιότυπη ερμαφρόδειτη - ανδρόγυνη φωνή του Mike Moya και το ιδιαίτερο παίξιμο της κιθάρας του καθώς και τα πολυ καλά παιγμένα και ενορχηστρωμένα έγχορδα κυριαρχούν στο δίσκο κάνοντας τον κατί τι πιο "εύληπτο"(ως ήχο όχι εμπορικά) σε σχέση με τα άλλα projects του Μ.M. ή της Constellation.

Αδιαμφίσβητα highlights του δίσκου είναι το εναρκτήριο "...and We climb" με τα ιδιαίτερα επαναλαμβανόμενα φωνητικά που μοιάζουν με ύμνο παραθρησκευτικής σέκτας, το "Folkways Orange", το οκτάλεπτο "Swallow's Tail" και η σχεδόν ambient μπαλάντα "Gently Gently" αν και όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι πολύ καλά.

Μια ακόμα λοιπόν κυκλοφορία της Constellation που αξίζει να ανακαλύψετε.

Μπορείτε να "κατεβάσετε" σε mp3 ή m4a το "Shadow's Tail" από εδώ (site της Southern Records που διανέμει τους δίσκους της Constellation) ενώ εδώ (official site των HRSTA) μπορείτε να κατεβάσετε ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι από τα sessions του "Stem Stem In Electro".

Track List:

  1. ...and we climb
  2. Blood On The Sun
  3. Une infinite de trous en forme d'homme
  4. Folkways Orange
  5. Swallow's Tail
  6. Heaven Is Yours
  7. Gently Gently
  8. Quelque chose a propos des raquetteurs



LINKS:

Offficial Site / Constellation Records / Southern Records

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου