Τετάρτη 28 Ιουνίου 2006

(Un)Known Pleasures: See Mi Yah Remixes

by lkrory21
Οι Rhythm & Sound, κατά κόσμον Mark Ernestus και Moritz Von Oswald (απόγονος του ...Όττο Φον Βίσμαρκ σύμφωνα με κάποια sites!) οι οποίο είναι και πίσω από διάφορα projects, labels και sub-labels με γνωστότερο όνομα το Basic Channel, "χτυπάνε" από το Βερολίνο και κάνουν και πάλι το θαύμα τους!

Δεν ξέρουμε αν θυμάστε ένα παλαιότερο (Un)Known Pleasures που είχαμε παρουσιάσει το περσινό (εκπληκτικό) one-riddim Cd με τίτλο See Mi Yah που μάζευε έντεκα reggae / dub versions του ίδιου ρυθμού και το οποίο μας συνόδεψε χαλαρά ως soundtrack στις διακοπές μας. Mόλις λοιπόν κυκλοφόρησαν μαζεμένα σε ένα cd τα τέσσερα φετεινά ολόφρεσκα 12ιντσα με νέα, συνολικά έντεκα, remixes ...του ίδιου ρυθμού!

Ακούγεται από βαρετό έως αφόρητο, έτσι? Ε λοιπόν όχι! Οι R & S έχουν μαζέψει διάφορους παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής, από παλιές "καραβάνες" όπως Carl Craig, Francois K αλλά και ονόματα σχετικά "άγνωστα" (πολλά από τα οποία όμως έχουν ξαναηχογραφήσει με την Basic Channel και τα παρακλάδια της) να "ασελγήσουν" πάνω στο See Mi Yah και τις versions του. Έτσι ο αυθεντικός "υπνωτικός" dub ρυθμός του "See Mi Yah" μετατρέπεται σε minimal / House / Techno / Digital Dub / Disco και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ενδιάμεσα ενώ τα φωνητικά των αυθεντικών εκτελέσεων έχουν αφαιρεθεί ως επι το πλείστον μετατρεποντάς τα σε ηλεκτρονικά instrumental αριστουργήματα. Ορισμένα δε από αυτά λειτουργούν άψογα και στο dancefloor!

Ως δείγμα σας έχουμε εδώ ή δεξιά στο τμήμα Mp3 Of The Week το See Mi Ya (Basic Reshape) ενώ εδώ μπορείτε να παραγγείλετε το cd (15€) αλλά και να ακούσετε δείγματα από ολά τα τραγούδια! Συνιστάται ανεπιφύλακτα! Timeless όπως μας έχει συνηθίσει το βερολινέζικο ντουέτο!

Links:
Basic Channel (Official Site)
See Mi Yah Remixes
Hardwax Mailorder

Υ.Γ. Αυτούς πότε θα τους φέρουν για κανένα set-άκι στο Synch?



1 σχόλιο:

  1. Όταν στο δίσκο υπάρχει μέσα ο Carl Craig, ο Francois K κι ο Vladislav Delay δε διαλέγουμε άλλο remix πέραν αυτών (jokin' :)

    Χωρίς πλάκα τώρα, σπουδαία η Basic Channel και ωραία τα mix. Ανέβασε και τα άλλα, άντε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή