Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2006

Notes From The Digital Underground #23

by lkrory21
Dubosmium - Horiozontal Plane Polar Dub (2006)

Το σημερινό N.F.T.D.U., υπ' αριθμόν 23 παρακαλώ, ταξιδεύει την Μεσόγειο μέχρι το ...εξωτικό Μαρόκο (!) όπου εδρεύει πλέον το γαλλικό netlabel Fresh Poulp Records (
link) αλλά και ο Dubosmium, κατά κόσμον Hassak Mly Abdellah.

Ο Hassak Mly Abdellah είναι μαροκινός στην καταγωγή μουσικός (μπάσσο) / προγραμματιστής / συνθέτης που προέρχεται από την σκηνή της Καζαμπλάνκα παρακαλώ και μέλος της γαλλικής / γαλλόφωνης κολλεκτίβας Phonetnics (
link) που ασχολείται κυρίως με ηλεκτρονική / post rock μουσική.
Σήμερα παρουσιάζουμε το net EP τεσσάρων μόλις τραγουδιών και 25 λεπτών διάρκειας με τίτλο Horiozontal Plane Polar Dub που μόλις κυκλοφόρησε ο Dubosmium και έχει την τιμή να είναι η πρώτη μαροκινή dub κυκλοφορία ever σε οποιοδήποτε format (net ή κανονικό!).

Βέβαια δεν είναι καθαρόαιμη Dub με την τζαμαϊκανή έννοια... Ο Dubosmium παρουσιάζει ένα έξοχο μείγμα μοντέρνας electro-ethnic-dub, γεμάτη απο samples αλλά και οργανικά περάσματα, που εκπλήσσει, αν και το αδικεί λίγο η παραγωγή που είναι κάπως "ελαφριά". Στο τελευταίο track του EP με τίτλο "IstanDub" συμμετέχει και o Rafiralfiro της κολλεκτίβας Phonetnics.

Μπορείτε να κατεβάσετε οποιοδήποτε μεμονωμένο track ή ολόκληρο το Horiozontal Plane Polar Dub σε rar (~34 MB, direct link) από την αντίστοιχη σελίδα (link) της Fresh Poulp Records ενώ εδώ ή δεξιά στο τμήμα Mp3 Of The Week μπορείτε να βρείτε ως δείγμα το εναρκτήριο (και καλύτερο ίσως track του H.P.P.D.) "Waragine A Ragine". Συστήνεται ανεπιφύλακτα στους θιασώτες του μοντέρνου electro dub , οι υπόλοιποι; Αξίζει την δοκιμή!

Tracklist

1.Waragine A Ragine

2.Overeastern

3.Hya Ghrami (Dub Art)

4.IstanDub (feat.Rafiralfiro)

Links:

Dubosmium (off.site)

Dubosmium (MySpace)

Fresh Poulp Records (off.site)

Horiozontal Plane Polar Dub (F.P. page)

Phonetnics (off.site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου