Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Έχει νόημα,;

by lkrory21
Τι να γράψεις; Για συγκροτήματα, για τραγούδια, για φεστιβάλς και άλλες τέτοιες βλακείες όταν 41 άτομα έχασαν την ζωή τους (στην Ελλάδα του 2007!) χθες εγκλωβισμένοι στις πυρκαγιές, όταν άπειρες εκτάσεις δάσους και άλλων φυτών στην Πελοπόνησσο και αλλού εξαφανίστηκαν σε μια ριπή ανέμου, όταν κάηκαν σπίτια, χωράφια, κοπάδια, περιουσίες, κλπ;

Για τους 41 (αν είναι μόνο τόσοι, όσο γράφω μπορεί να έχουν γίνει 50), το πόσο κρίμα και άδικο είναι δεν λέγεται καν... Δεν λέω, και αλλού υπήρξαν πυρκαγιές και με νεκρούς (Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλλία, Ισπανία) αλλά στην Ελλάδα δεν είσαι ασφαλής παρά μόνο αν μεταναστεύσεις σε πραγματική και όχι κατ' όνομα ευρωπαϊκή χώρα που τουλάχιστον οι υποδομές λειτουργούν ως ένα βαθμό , δεν είναι όλα διαλυμένα.

Για το περιβάλλον... Ποιο; Χα, χα, χα... Αφου κοντεύει να μην μείνει δέντρο στην Πελοπόνησσο, την Αττική την καθαρίσαμε νωρίς-νωρίς, σιγά - σιγά θα τελειώσουμε με την Στερεά, Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα (έχουμε αρχίσει, μην αγχώνεστε). Και αν δεν προλάβουμε φέτος, μη μου ταράζεστε, και του χρόνου (όποιος μαλάκας Γιωρίκας ή Κωστίκας και αν μας κυβερνάει) θα υπάρχουν πάντα "αντίξοες καιρικές συνθήκες", "πρωτόγνωρα φαινόμενα" και άλλες μπουρδολογίες ολκής αλλά ποτέ προσωπικές νομικά και πολιτικά καταλογίσιμες ΕΥΘΥΝΕΣ!

Ναι αυτή είναι η σειρά σημασίας στο δικό μου βιβλίο αξιών (αν υπάρχει!), το καμμένο δάσος είναι πολλές φορές μεγάλυτερη ζημιά και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου από το καμμένο σπίτι.

Γιατί τα σπίτια γίνονται πάλι σε 1 χρόνο (και λιγότερο) μπορούν να στέκονται πάλι, οι περιούσεις επανέρχονται με επιδότήσεις, άτοκα δάνεια, κλπ, το δάσος
όμως θέλει 50 - 100 χρόνια να επανέλθει και αν με την απληστία των οικοπεδοφάγων, την απίστευτη ανικανότητα και την διαφθορά που μαστίζει όλες τις εμπλεκόμενες "Δημόσιες" υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δασικές Υπηρεσίες) και την σίγουρα ύποπτη στάση όλων των κυβερνήσεων (ναι, αυτό πάει και για τα πράσινα κομματοσκυλάκια, γαβ, γαβ!) των τελευταίων 20 - 25 χρόνων να μην συντάσσουν εθνικό κτηματολόγιο και δασολόγιο (η μόνη χώρα στην Ευρώπη χωρίς αυτά είμαστε, το ξέρετε;), να ξέρουμε βρε αδερφέ τι μας γίνεται... Τώρα τι θα κάνουν; Θα βγάζουν αεροφωτογραφίες εκ των υστέρων την Πελοπόνησσο, την Εύβοια, κλπ; Την Ελλάδα ολόκληρη ίσως;

Τελικά οι πολιτικοί (και συγκεκριμένα αυτοί των δύο "κομμάτων εξουσίας") δεν είναι απλά γελοία και γραφικά υποκείμενα που την βγάζουν σε κότερα και σπίτια επιχειρηματιών, βολεύουν ακόμα και τα χαραμοφάηκα παντοιοτρόπως άχρηστα τριτοξάδερφα τους σε νευραλγικές θέσεις του Δημοσίου και τρώνε με 40 μασέλλες ότι ψιχουλάκι έρχεται από όσους δεν φοροδιαφεύγουν στη κωλοχώρα μας ή ΕΕ πλευρά. Είναι άκρως και πολλαπλώς επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων της μικρής μας μπανανίας.

Οι οποίοι κάτοικοι της "μοναδικής αφρικανικής χώρας με λευκούς κατοίκους" (αθάνατε Χάρρυ Κλυνν) δεν είναι καθόλου μα καθόλου άμοιροι ευθυνών, τα έχουμε ξαναπει. Φταίνε για πολλά (προσωπική νοοτροπία, αδιαφορία, έλλειψη παιδείας, κλπ) αλλά κυρίως για το ότι συνεχίζουν να ψηφίζουν την ΝΔ (που φέτος δεν άφησε τίποτα όρθιο... Τέτοια ανικανότητα εντυπωσίαζει ακόμα και για τα δεδομένα της χώρας μας!) και το ΠΑΣΟΚ (τι; τι φταίνε αυτοί; Το παρόν κράτος δεν φτιάχτηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια, νομίζω), παρ' όλο που τα έχουν κάνει απλά ΣΚΑΤΑ από μεταπολίτευση και δώθε.

Ε, ψιτ, ΜΑΛΑΚΑ νεοέλληνα ψηφοφόρε...

Που μόλις γύρισες από το μαντρί σου ή κάποιο κωλόνησο όπου σου πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες (να 'ναι καλά το διακοποδάνειο πάντως). Σήκωσε το (άδειο) κεφάλι σου από την επίπεδη οθόνη εκπομπής σκουπιδιών (50 άτοκες δόσεις στον Κωτσόβολο, μεγάλη ευκαιρία), πήγαινε στο παράθυρο ή το μπαλκόνι του άθλιου διαμερίσματος σου (έλα, άλλα 545 χρόνια δόσεων στο στεγαστικό μείνανε!) και δες τι γίνεται στην χώρα. Ύστερα, κοίτα το ημερολόγιο και πήγαινε στις 16 Σεπτέμβρη, ναι, έχει εκλογές! Μπράβο, φωστήρα μου. Γράψε λοιπόν εκεί με μεγάλα ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και πράξε το:

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.


Θα είναι μια αρχή... μαλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου