Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

A little bit of this a little bit of that...

by lkrory21
Πάμε με κάτι αστείο για αρχή...

Είναι γνωστό σε όλους - ες ότι η μουσική βιομηχανία "νοσεί" αλλά με τέτοιες φαεινές ιδέες όπως το ...Ringle (τι όνομα και αυτό, ε?) σίγουρα δεν θα αναρρώσει. Τι είναι το ringle? Single + Ringtone = Ringle! (υποψιαζόμαστε, δεν είμαστε σίγουροι). Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε
σε αυτό το άρθρο από το Reuters αλλά ας πούμε περιληπτικά ότι θα είναι CDs που πρόκειται να λανσαριστούν σύντομα στις Η.Π.Α. τα οποία θα περιλαμβάνουν ένα - δύο tracks από κάποιον καλλιτέχνη και ένα ...ringtone και θα κοστίζουν 5.98$ ή 6.98$ (στις Η.Π.Α. πάντα). Ειδικοί επί του marketing, κλπ δεν είμαστε αλλά αν νομίζουν ότι κάτι τέτοια θα σπρώξουν τον πολύ κόσμο πίσω στα δισκάδικα, μάλλον είναι γελασμένοι.

Σε άλλα, πολύ πιο ενδιαφέροντα τώρα...

Νέο και πολύ ενδιαφέρον mixed set (9o στην σειρά) διάρκειας σχεδόν 80 λεπτών από το Deep House Archives Podcast δια χειρός Theo Z και με τίτλο Micromanagement. Κινείται σε minimal / deep / tech house μονοπάτια, με πλήθος ενδιαφέροντων tracks και όπως πάντα άρτια μιξαρισμένο. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε ένα mp3 (80', 192kbps, 114MB)μαζί με το artwork αλλά και cue file για να το "κάψετε" σε cd) από την αντίστοιχη σελίδα του blog τους ή σε αυτή του archive.org.

Επίσης μόλις κυκλοφόρησε και η 8η κατα σειρά συλλογή NetBloc από το BlocSonic (βλ. N.F.T.D.U. #34) με τίτλο NetBloc Vol.8: I Copyleft!.
10 επιλεγμένα tracks από διάφορες netlabel και άλλες cc κυκλοφορίες δια χειρός Mike Gregoire σε μια άψογη (και δωρεάν διαθέσιμη για download) κυκλοφορία διαθέσιμη σε πλήθος formats (Flac, mp3 320kbps, 192kbps), artwork αλλά και Pdf αρχείο 33 σελίδων με πλήθος πληροφοριών για τα συμπεριλαμβανόμενα κομμάτια και τους αντίστοιχους καλλιτέχνες. Κατά τι πιο "rock" σε σχέση με τις προηγούμενες (χωρίς να λείπουν και άλλα είδη όπως π.χ. hip-hop) αλλά σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα. {Ωστέ αυτά γίνονται στο internet ενώ η μουσική βιομηχανία ασχολείται με τα ...(p)ringles!!!} Περισσότερα αλλά και links για downloads εδώ (BlocSonic) ή εδώ (archive.org).

Τι? Θέλετε και άλλη δωρεάν μουσική για download?

Ε τότε να κάνετε την βόλτα σας εδώ και να κατεβάσετε αυτό εδώ το zip (και γρήγορα γιατί το βλέπουμε να εξαφανίζεται σύντομα!). Πρόκειται για μια επίσημα και δωρεάν διαθέσιμη ωραία greatest hits συλλογή / sampler 10 τραγουδιών (όπου ελάχιστα ξεπερνάνε τα 2-3 λεπτά) υπό τον τίτλο A Marmoset Menagerie από παλαιότερες κυκλοφορίες των Marmoset, ένα πολύ ενδιαφέρον αμερικάνικο Indie / post punk συγκρότημα που επανενεργοποιήθηκε πρόσφατα και κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ στην αμερικάνικη ανεξάρτητη δισκογραφική Secretly Canadian (σπίτι των Antony & The Johnsons, Magnolia Electric Co / Songs: Ohia, Danielson, κλπ). Παρεπιπτόντως το νέο άλμπουμ ονομάζεται Florist Fired και αν θέλετε και ηχητικό δείγμα στην αντίστοιχη σελίδα της Secretly Canadian υπάρχει διαθέσιμο για download το μελωδικό 'Missing Man' (direct link, mp3 192kbps, 2,6MB) μέσα από αυτό.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου