Τετάρτη 11 Απριλίου 2007

Notes From The Digital Underground #34: BlocSonic

by lkrory21
Στο 34ο μέρος της σειράς posts N.F.T.D.U. δεν θα ασχοληθούμε με κάποια netaudio κυκλοφορία ή κάποιο netlabel. Αυτή την φορά θα ασχοληθούμε με το BlocSonic, ένα καινούργιο blog / site που προσπαθεί να φιλτράρει τον ομολογουμένως τεράστιο όγκο κυκλοφοριών από netlabels.

Έτσι κάθε μήνα (αισίως βρίσκεται στον 4ο) προσφέρει για δωρεάν download συλλογή 10-12 τραγουδιών από δάφορα netlabels αλλα και καλλιτέχνες που κυκλοφορούν δωρεάν στο internet την μουσική τους (και δεν εννοείται ως τέτοιο, πχ το MySpace!) πέρα και έξω από τα παραδοσιακά μέσα διανομής μουσικής.

Oι συλλογές αυτές υπό τον τίτλο netBlocs πραγματικά είναι σχεδόν ότι καλύτερο έχουμε δει... Προσφέρονται σε mp3 (192kbps και 320kbps) αλλά και σε flac (συμπιεση ήχου χωρίς απώλειες) με πλήρες artwork αλλά και πολυσέλιδα pdf booklets με πληροφοριές για τους καλλιτέχνες / συγκροτήματα και τα αντίστοιχα netlabels. Η επιλογή δε των τραγουδιών κινείται κυριώς σε μη electronica / techno ήχους και αυτό από μόνο του κατόρθωμα είναι μιας και το 70-80% των netlabels εκεί κινείται μουσικά. Οι συλλογές που είναι διαθέσιμες ως τώρα είναι:

netBloc Volume 1 - The Opening Salvo
blocsonic page, archive.org page

netBloc Volume 2 - DRM killed the music-product machine
blocsonic page, archive.org page
netBloc Volume 3 - La Plus Belle Guerre

netBloc Volume 4 - Soundtrack for the Coming Revolution

Συστήνονται και οι 4 ανεπιφύλακτα και αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία για να εισέλθετε και εσείς στον θαυμαστό κόσμο των netlabels!

Keep those netBlocs coming!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου