Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

(Un)Known Pleasures: What It Is! Funky Soul And Rare Grooves

by lkrory21
Various Artists - What It Is! Funky Soul and Rare Grooves (2006, Rhino)

Καιρό είχαμε να παρουσιάσουμε κάποιο άλμπουμ από εδώ (ε, καταλαβαίνετε τώρα!), οπότε να η ευκαιρία! Μια χορταστικότατη συλλογή τεσσάρων cd με συνολικά 91 tracks (συνολική διάρκεια περίπου 5 ώρες!) από την Rhino σε μια άψογη αισθητικά συσκευασία που περιλαμβάνει και συνοδευτικό booklet 81 σελίδων με άπειρες πληροφορίες για κάθε κομμάτι και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (περί τα 30 και κάτι ευρώ σε κεντρικό δισκάδικο της Αθήνας όταν ακόμα και στο πάντα φθηνότερο Play κοστίζει γύρω στα 46-47 ευρώ!).


Στην συλλογή αυτή λοιπόν που ακούει στο όνομα What It Is! Funky Soul and Rare Grooves συγκεντρώνονται τραγούδια από τα αρχεία των εταιρειών Atlantic, Atco, Warner και θυγατρικών τους και πιο συγκεκριμένα σπάνια σινγκλάκια, άγνωστα album tracks, απρόσμενες ή ακόμα και περίεργες διασκεύες (ακούστε την sitar funk διασκευή του 'Jumpin' Jack Flash από την Amanda Shankar και θα καταλάβετε!) αλλά και μια ακυκλοφόρητη έκδοση του 'Rock Steady' της μεγάλης Aretha Franklin και χρονολογικά κινείται στην δεκαετία 1967 - 1977 πάντα σε Soul / Funk / R'nB ύφος!. Αν εξαιρέσεις το προαναφερθέν 'Rock Steady', το 'Soul Finger' των Bar-Kays και μερικά ακόμα πολύ γνωστά ονόματα (Curtis Mayfield, The Commodores, Earth Wind & Fire, κλπ), η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών προέρχεται από λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου απολαυστικά ονόματα.

Τι; Θέλετε highlights; Τι να πάρει και τι να αφήσει κανείς από τα 91 τραγούδια του
What It Is! Funky Soul and Rare Grooves! Ορίστε μερικά ενδεικτικά...

'Ι 'm Just Like You' -
6ix. Side project του Sly Stone που παίζει όλα τα όργανα μόνος του!
'California Dreamin' '-
Eddie Hazel. Aπίστευτη αργόσυρτη ψυχεδελική funk διασκεύη από τον αδικοχαμένο βιρτουόζο κιθαρίστα των Funkadelic.
'Feelin' Alright' - Lulu. Ναι η γνωστή βρετανίδα (' Shout!') σε μια ιδιαίτερη εκτέλεση του τραγουδιού των Traffic. Και ο Duane Alman στην κιθάρα!
'Funky John' από τους Johnny Cameron and the Camerons. Αγνώστων λοιπών στοιχείων και μόλις ένα single για την Atco αλλά μιλάμε για ένα τρίλεπτο funk διαμαντάκι με απίστευτο σόλο τρομπέτα σαν κακάρισμα κότας!
Κλπ, κλπ, κλπ... (γιατί αν συνεχίσουμε, θέλουμε 3 posts για να αναφέρουμε τα διαμάντια αυτής της συλλογής!).

Μπορείτε να ακούσετε δείγματα από όλα τα tracks της συλλογής(!) στην αντίστοιχη σελίδα παρουσίασης της Rhino εδώ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα και όχι μόνο σε φανατικούς συλλέκτες funk / soul. Εδώ ένα ενδεικτικό track της συλλογής ως δείγμα προς download (για περιορισμένο χρονικό διάστημα) από έναν γνωστό παραγωγό / συνθέτη από την Νέα Ορλεάνη (Hint: έρχεται για συναυλία το καλοκαίρι).

Links:
What It Is! Funky Soul And Rare Grooves



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου