Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Μαύροι Άγγελοι

by lkrory21
Καταρχήν καλό μήνα σε όλους - ες και για όσους-ες δεν έχουν ξαμοληθεί στα γρασίδια να πιάσουν τον Μάη έχουμε κάτι καλό να σας παρουσιάσουμε εδώ. Για αυτό ας περάσουμε από την άλλη πλεύρα του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στο Τέξας.

Το Τέξας βγάζει και καλά πράγματα ως γνωστόν (εκτός πχ από προέδρους που λάτρεψε όλη η υφήλιος!!!) και ένα από αυτά είναι αυτή η πεντάδα που παίζει δυνατό garage / ψυ
χεδελικό ροκ που ακούει στο όνομα The Black Angels.

Οι οποίοι Black Angels οσονούπω κυκλοφορούν το 2ο LP τους (μη μετρώντας κάποια EPs) με τίτλο Directions To See A Ghost (ήδη κυκλοφορεί "ψηφιακά") στην Light In The Attic Records και οι πρώτες ακρόασεις αποκάλυψαν ...πράματα και θάματα. Καλοπαιγμένο ψυχεδελικό ροκ που αν και βουτηγμένο βαθιά στο παρελθόν καταφέρνει να μην ακούγεται παρωχημένο (και αυτό δεν είναι λίγο) ενώ στιγμές - στιγμές οι "φαζαρισμένες" κιθαρες τα σπάνε (π.χ. 'Never / Ever'). Εντυπωσιακό και το κλείσιμο του άλμπουμ με το 16λεπτο 'Snake In The Grass' που όντως "αργοσέρνεται" σαν φίδι στο γρασίδι!

Anyway, στην αντίστοιχη σελίδα τους μπορείτε να ακούσετε τρία δείγματα που (κανονικά) θα σας ...κατευθύνουν στο να δείτε φαντάσματα αλλά αν αυτά δεν σας φτάνουν ...παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε ως δείγμα από το Directions To See Ghosts το "πρώτο single" 'Doves'.

The Black Angels - 'Doves' (mp3, vbr)

Όπως λένε και οι ίδιοι χαρακτηριστικά στο site τους:

Turn On, Tune In, Drone Out!

Links:
The Black Angels (off. site)
The Black Angels (Myspace)
The Black Angels (Wikipedia)

Υ.Γ. Είναι ιδέα μας ή όντως τα συγκροτήματα που περιέχουν ως μέρος του ονόματος τους την λέξη Black εν γένει βγάζουν από καλή έως γ....η μουσική; Π.χ. Black Mountain, Black Sabbath, Black Lips, Black Kids, Black Keys, Black Rebel Motorcycle Club, Black Moth Super Rainbow, ετούτοι εδώ, κλπ, κλπ, κλπ.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/5/08 6:35 μ.μ.

    όλα καλά όσα γράφεις, αλλά θα ήθελα να σε διορθώσω σε ένα πράγμα: στην αρχή της πρώτης παραγράφου το σωστό είναι "γρασίσια" και όχι γρασίδια!

    ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή