Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Notes From The Digital Underground #45: Fantastikoi Hxoi

by lkrory21
Fantastikoi Hxoi
Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος (2008, Self Released)



Για το 45ο (και αρκούντως αργοπορημένο) post της σειράς N.F.T.D.U. που ασχολείται με netlabels και εν γένει ελεύθερη μουσική στο διαδίκτυο, δεν θα πάμε μακριά. Δεν θα φύγουμε καν από την Ελλάδα, να μην σας πούμε και από την Αθήνα (;) και θα ασχοληθούμε με τους Fantastikoi Hxoi, project του Άγγελου Β (βλ. επίσης Kitephonics) και την ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος που διατίθεται για δωρεάν download από το αντίστοιχο blog από ...προχθές!

Χορταστικότατο σε διάρκεια (περί τη 1 1/2 ώρα), χωρισμένο σε δύο "πλευρές" και περιλαμβάνοντας συνολικα 20 κομμάτια, το άλμπουμ Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα καλοφτιαγμένη κυκλοφορία που κινείται σε ψυχεδελο-ηλεκτρονικούς δρόμους που διανθίζονται ένα πλήθος samples παλαιότερης και μη ελληνικής μουσικής, πολλά πέρας κάθε προσπάθειας αναγνωρίσεως! Η όλη προσπάθεια μας θύμισε πολύ πάντως ως concept (στο λιγότερο ηλεκτρονικό βέβαια εκείνο) μια αντίστοιχη κυκλοφορία του γάλλου Chenard Walcker με τίτλο The Pusher που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα στο N.F.T.D.U. #18.

Ίσως να σας πέσει ...βαρύ για να το ακούσετε σε μία "καθισιά" αλλά παρ' όλα αυτά το άλμπουμ Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος αποτελεί μια απολαυστικότατη κυκλοφορία που ήδη, αν διαβάσετε στην αντίστοιχη σελίδα των ...Φανταστικών Ήχων στο Myspace, μαζεύει σχόλια τύπου "ο δίσκος της δεκαετίας"(!!). Παρά την υπερβολή του πράγματος, αξίζει να τσεκάρετε αυτήν την κυκλοφορία θα σας χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές, το δίχως άλλο! Στα συν και το ιδιαίτερα ταιριαστό artwork όπως βλέπετε από τις ήδη αναρτημένες εικόνες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα δείγμα mp3 σε από το Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος με τίτλο 'Κοσμική Απόκλιση' ενώ μπορείτε να κατεβάσετε τις δύο "πλευρές", Πλευρά Α' (zip, 60MB, μέσω Zshare) & Πλευρά Β' (zip, 55MB, μέσω Zshare), από το αντίστοιχο post στο blog του project.

Fantastikoi Hxoi - Κοσμική Απόκλιση (mp3, 192kbps, 6,6MB)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Links:

Fantastikoi Hxoi (Myspace)
Fantastikoi Hxoi (blog)

1 σχόλιο: