Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Notes From The Digital Underground #46

by lkrory21
Dubosmium
Green Element (Fresh Poulp Records, 2008)


Νέα, δεύτερη κατά σειρά, κυκλοφορία από τον μα
ροκινό μουσικό / παραγωγό Dubosmium (τον οποίον έχουμε ξαναδεί φυσικά στο N.F.T.D.U. #23) από την Καζαμπλάνκα με τίτλο Green Element (FPR020, 2008) μας έρχεται από την γαλλική netlabel Fresh Poulp.

Από το ψευδώνυμο του ως καλλιτέχνη αλλά και τους τίτλους των τραγουδιών, κλπ σίγουρα αντιλαμβάνεστε σε τι ύφος κινείται μουσικά και αυτό είναι Ambient - ethno dub. Τρία νέα tracks -'7Heavens', 'Walla Mma' και 'Treeeternity'- και πέντε ρεμίξ σε tracks από αυτήν αλλά και την προηγούμενη κυκλοφορία του (Horiozontal Plane Polar Dub, 2006) από άλλους ομόσταβλους στην Fresh Poulp παραγωγούς όπως o Silent Bells (από την Nantes, μόλις κυκλοφόρησε το δικό του Mozaic - πολύ ωραίο επίσης).

Χωρίς φυσικά να ανακαλύπτεται μουσικά ο τροχός, το Green Element είναι μια ενδιαφέρουσα και καλοφτιαγμένη κυκλοφορία που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Από τα καινούργια tracks ξεχωρίζει το αργόσυρτο χαλαρωτικό 'Treeeternity' και από τα remix to σχεδόν drum'n'bass remix της Xena Supermoog στο 'Istandub'.

Όπως συμβαίνει φυσικά με όλες τις καλές net κυκλοφορίες μπορείτε να κατεβάσετε (το δωρεάν εννοείται έτσι;) ολόκληρο το άλμπουμ σε Rar αρχείο ή μεμονωμένα tracks για δοκιμή από την αντίστοιχη σελίδα της Fresh Poulp.

Tracklist:

1. 7Heavens

2. Wala Mma
3. Treeeternity

4. Tuvadelic Odyssey (7heavens / rmx by Rafiralfiro's)

5. Overdub Da Dub (Overeastern / rmx by Yarkouy)

6. Balanced Power (Waragine A Ragine / rmx by Duck)

7. IstanDub (Istandub / rmx by Xena Supermoog)

8. FamilyTree (Treeeternity / rmx by Silent Bells)

Links:

Dubosmium (Myspace)

Dubosmium (Fresh Poulp page)
Green Element (Fresh Poulp page)

Green Element (rar file, 83mb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου