Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Pontiak

by lkrory21
Μας τους συστησαν (thanks Γ.Σ.!) ως μια μείξη Om και Dead Meadows, και παρ' όλο που μάλλον διαφωνούμε ως προς το πρώτο μέρος -υπάρχει βέβαια εν πολλοίς αυτό το μετά-stoner αργόσυρτο sabbath-ικό (!!!) στοιχείο στον ήχο τους-, ομολογούμενως ήταν μια πάρα πολύ καλή πρόταση.

Ο λόγος για τους Pontiak, μια πολύ ωραία μπάντα από τις Η.Π.Α που αποτελείται από τρία αδέλφια, τους Vans, Jennings και Lain Carney. Ωραίος σκληρός ήχος που λοξοκοιτά αρκετά και προς ψυχεδέλεια, desert και southern rock μεριά. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμς (Valley Of Cats - 2006 και Sun On Sun - 2008) και ένα split-EP (Kale) με έτερη αντίστοιχη μπάντα, τους Arbouretum.

To Sun On Sun κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Thrill Jockey, είναι ένα από τα ωραία άλμπουμ σε αυτόν τον ήχο φετεινής εσοδειάς, περιλαμβάνει 7 τραγούδια και έχει συνολική διάρκεια περί τα 35 λεπτά - άρα δεν πλατιάζει ούτε στο ελάχιστο! Ξεχωρίζουν άνετα το εναρκτήριο και ασήκωτο 'Shell Skull', το 'White Mice' και το εννιάλεπτο ψυχεδελικό 'Sun On Sun'. To ακροτελέυτιο 'The Brush Burned Fast' θα μπορούσε να λείπει μιας και θυμίζει υπέρ του δέοντος στο πρώτο μέρος του τους "μισητούς" για αυτά εδώ τα μέρη The Doors!....

Anyway... το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος: Και τα δύο άλμπουμ των Pontiak (έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ένα EP με τίτλο White Buffalo - φαίνεται ότι έχουν ένα κόλλημα με το ...άσπρο στους τίτλους!) είναι διαθέσιμα για δωρεάν download μέσω της αντίστοιχης σελίδας τους στο Last.fm! Έτσι εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα τραγούδια (σε σχετικά μέτρια ποιότητα συμπίεσης 128kbpts) του Valley Of Cats (καθόλου κακό επίσης, αν και δεν του έχουμε ρίξει πολλές ...αυτιές!) και εδώ τα τραγούδια του Sun On Sun και να ανακαλύψετε τους Pontiak.

Δείτε και το video για το 'White Hands' εδώ:



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Pontiak (off.site)

Pontiak (Myspace)

Pontiak (Last.fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου