Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Λίγη ...Σαλάτα Εποχής....

by lkrory21
...γιατί "ένα γέλιο θα τους θάψει" που λέγανε κάποτες...

Από http://salata.wordpress.com

Επίσης δείτε:

"Αυτόπτης μάρτυρας" καλεί στο γραφείο του κου Κούγια (mp3)
(Από Ελληνοφρένεια 11/12/2008, ΣΚΑΙ)

Εντυπωσιακό video - στιγμιοτυπο από μαθητική διαδήλωση στον Πειραία όπου ΜΑΤατζής καταδιώκει μαθητή και την στιγμή που πάει να τον πιάσει, ένας άλλος "σπόρος" έρχεται εντυπωσιακά από πίσω και τον απελευθερώνει!
(μέσω tvxs.gr που δυστυχώς δεν έχει embed κώδικα)

Τα παιδιά της γειτονιάς στο "οικείο" αστυνομικό μας τμήμα. Στον αστυνομικό που τους πέταξε πέτρα (στα σχόλια λένε ότι είναι ο διοικητής του ΑΤ!), προσφέρουν λουλούδια:


{Και ένα τελευταίο σχόλιο με αφορμή τα 2 παραπάνω video}

Όταν εμείς "πρωτοβγαίναμε" στις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις του '91, ούτε περνούσαν αυτά στο μυαλό μας: 20+ ταυτόχρονες συγκεντρώσεις / πολιορκίες στα κατά τόπους Α.Τ., η ευφάνταστη κίνηση απελευθέρωσης που είδαμε παραπάνω, όλος αυτός ο αυθορμητισμός και η ευρυματικότητα όπως να γδύνονται στις σκάλες της ΓΑΔΑ, να προσφέρουν εναλάξ λουλούδια με πετροπόλεμο στους αστυνομικούς χαώνοντας τους ή με το που εφορμούν τα ΜΑΤ να κάθονται κάτω (σε ένα στιγμιότυπο της TV το είδαμε), κλπ;! Εύγε!

Εμείς τότε; Ολοι μαζί στο κέντρο τραλαλί τραλαλό, κουκουλοφόροι και "κουκουλοφόροι" τα έσπαγαν, οι συνάδελφοι των "κουκουλοφόρων" έπιαναν δουλειά και εμάς μας φλόμωναν στα δακρυγόνα (δεν είχαν έρθει και οι "φυσσούνες" τότες!), οι ατυχοι-ες τις αρπάζανε κιόλας ή συλλαμβάνονταν και γυρνάγαμε ωραία και καλά πίσω. Τα σημερινά "πιτσιρίκια" που έχουν αντικαταστήσει το κλασικό σύνθημα που ...όλους μας ενώνει (σωστά;!) γράφοντας με σπρέι A.C.A.B. (αν έχετε προσεξει σημειολογικά - εγώ έπρεπε να ψάξω στο διαδίκτυο για να μαθω τι σημαίνει!) σε αναποδογυρισμένα περιπολικά και στα πεζοδρόμια έξω από τα ΑΤ δεν είναι και τόσο αποχαυνωμένα εν τέλει!

Αν είναι ένα συναίσθημα πάντως που μου έμεινε από όλη αυτήν την ιστορία είναι η ντροπή. Ντρέπομαι ειλικρινά που έπρεπε να σκοτωθεί έτσι άδικα ένας 15χρονος για να αποφασίσω να ξανακατέβω σε πορείες μετά από 4-5 χρόνια. Εμείς έχουμε αποχαυνωθεί ρε, όχι τα πιτσιρίκια!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου