Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

CIRCLES - CICLOS

by lkrory21
Από το Μπουένος Άιρες στην Αθήνα
Η σύγκλιση των πολιτισμών μέσα από το φωτογραφικό φακό




Μία έκθεση - διάλογος ανάμεσα σε δύο φωτογράφους (Ανδρομάχη Βρακατσέλη και Δάφνη Καλαφάτη, σε διαφορετικά σημεία του κόσμου). Μία ματιά στον κόσμο των αμέτρητων εικόνων με ομοιότητες & «διαφορές» στην κρίση του θεατή...

Πώς μπορεί να χωρέσει στο φωτογραφικό φακό η πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη με το αχανές Μπουένος Άιρες; Διαφορετικά σημεία του κόσμου, αιχμαλωτίζονται και συνταυτίζονται σε δίπτυχα φωτογραφιών. Και ενώ οι απεικονίσεις συνδυάζουν «διαφορετικούς» τόπους, ο θεατής μπροστά σε κάθε κάδρο γίνεται μάρτυρας της αντίληψης των δύο καλλιτεχνών στις έννοιες του ίδιου και του διαφορετικού, στην αρμονία του έργου, στην αίσθηση που δημιουργούν οι εικονικές αντιθέσεις. Ένας διάλογος ανάμεσα σε δυο φωτογράφους, ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους και χρόνους όπου κανείς ούτε προηγείται του άλλου, ούτε έπεται. Συνύπαρξη στον αέναο κυκλικό χώρο-χρόνο. Πρωταγωνιστές, οι μεγάλες πόλεις , τα ψηλά βουνά και εμείς οι ίδιοι.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AMAKA στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την αρωγή και υποστήριξη της αδύναμης κοινωνικής ομάδας των μεταναστών διοργανώνει στο διάστημα 3/3/2009-10/3/2009 στην «Τεχνόπολις»
(Πειραιώς 100, Γκάζι) του Δήμου Αθηναίων έκθεση φωτογραφίας της Ανδρομάχης Βρακατσέλη και της Δάφνης Καλαφάτη. H έκθεση με τίτλο «CIRCLES-CICLOS» αποτελεί ένα διάλογο ανάμεσα σε δύο φωτογράφους, ανάμεσα σε δύο κόσμους. Τα έργα που έχουν ήδη εκτεθεί στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, επικεντρωμένα στο διαπολιτισμικό διάλογο, παρουσιάζονται με τη μορφή δίπτυχου που είναι αποτέλεσμα του ταιριάσματος δυο φωτογραφιών τραβηγμένων σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Αυτά προς το παρόν...
...See Υα In The Pit!



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου