Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

[Μουσική Για Αληθινούς Αερολιμένες]

by lkrory21
Το εμβληματικό άλμπουμ του Brian Eno Ambient 1: Music For Airports (που κανονικά δεν θα πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη) κυκλοφόρησε το 1978 και περιλαμβάνει μόλις τέσσερα αλλά μακροσκελή ατμοσφαιρικά - μινιμαλιστικά κομμάτια που σκοπό είχαν να ηρεμήσουν τον ταξιδιώτη κατά την παραμονή του στο αγχωτικό περιβάλλον ενός μεγάλου αεροδρομίου (και εμπνευσμένο εν μέρη από την πολύωρη αναμονή του Eno κάποια στιγμή στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης) και εν πολλοίς όρισε το μουσικό είδος που αποκαλούμε ambient.
Αυτά είναι γνωστά. Κάνουμε forward 32 χρόνια και ερχόμαστε στο σήμερα όπου, μη ευχαριστημένοι με τον τρόπο που προσέγγισε μουσικά αλλά πιθανόν και ιδεολογικά / φιλοσοφικά ο Eno το ζήτημα του αεροδρομίου ως τόπου/χώρου, οι Black DogBlack Dog Productions όπως ήταν επίσης γνωστοί τα πρώτα χρόνια) -ένα σχήμα που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον χώρο της IDM / Ambient House / Electronica από αρχές του 1990 και μέχρι σήμερα με κλασικά άλμπουμ του είδους όπως το Bytes, το Temple Of Transparent Balls, κλπ- αποφάσισαν να δώσουν την δική τους άποψη για το ζήτημα με το Music For Real Airports που θα κυκλοφορήσει στις 10/5 από την Soma Recordings.
Στην πραγματικότητα το Music For Real Airports είναι κάτι παραπάνω από μουσικό άλμπουμ (αν και θα κυκλοφορήσει κανονικά σε CD & τριπλο βινύλιο) αφού περιλαμβάνει και οπτικό / εικαστικό κομμάτι επιμελημένο από το Human Studio που προορίζεται για παρουσίαση και σε χώρους όπως γκαλερί, κτλ. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του  εν λόγω έργου θα λάβει χώρα στις 24 Απριλιου στο Sheffield της Μ.Βρεττανίας στα πλαίσια του Sensoria Festival Of Music and Film (σ.σ. Να το φερνάνε, είπατε, και στο Synch Festival? Αχαχαχαχαχαχαχα! Πάρτε Peaches και τα ρέστα να έχετε προς το παρόν!).
Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι; Μπορείτε να ακούσετε previews απο όλα τα tracks του Music For Real Airports στο αντίστοιχο site που έχει δημιουργηθεί (σίγουρα θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον!), να διαβάσετε ένα πρώτο -πολύ ενδιαφέρον- review από το Gridface αλλά και να δείτε παρακάτω ένα πρώτο trailer/teaser του όλου project:


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links: 
The Black Dog (off.site)
Music For Real Airports (off.site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου