Τρίτη 13 Απριλίου 2010

[1119732]

by lkrory21
"Godspeed? Never heard of them!"*

Εντάξει, έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε η επιστροφή της καναδέζικης μπάντας που είναι πλέον συνώνυμη με τον όρο post-rock για τα 00s και σαφως έχει αναφερθεί από τα σχετικά μουσικά blogs και sites ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι στο site της ...Otenet (yeap!).
Θα ήταν αδύνατον όμως να μην αναφερθεί και από αυτό εδώ το blog που θεωρεί το Lift Yr Skinny Fists Like Antennas To Heaven (2000, Constellation/Kranky) ως το #1 άλμπουμ για την δεκαετία που μας πέρασε και τις αναμνήσεις από τις εμφανίσεις στην Αθήνα να έχουν καταγραφεί πια ως κάποιες από τις πιο συγκινητικές συναυλίες που έχει παρακολουθήσει ο γραφών, ειδικά η μία στο Gagarin (όταν ακόμα στο συμπαθές κατάστημα της οδού Λιοσίων εμφανίζονταν ακόμα ενδιαφέρουσες μπάντες και καλλιτέχνες και όχι Ρακιντζήδες και ...Ημισκούμπρια!!!) όπου αν και κατάμεστο -και ήταν και Ιούνιος αν δεν κάνω λάθος- δεν ακούγοταν κιχ.
Anyway, οι GYBE! επανασυνδέονται για τις ανάγκες του All Tomorrow's Parties - The Nightmare Before Christmas 2010 που θα λάβει χώρα 3-5 Δεκέμβρη και στην συνέχεια θα εμφανιστούν σε λίγες βρεττανικές / ευρωπαϊκές πολείς και άλλες εννέα αμερικάνικες πόλεις. Τώρα το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να συμπεριληφθεί και η πρωτεύουσα της ...Νότιου Δανίας στο πρόγραμμα αλλά, μεταξύ μας, που τέτοια τύχη στην χώρα που κάνουν απανωτούς συναυλιακούς θριαμβους οι Scorpions, James, Puressence και άλλα τέτοια...

Προς το παρόν και για να γιορτάσουμε την επιστροφή των καναδών, ορίστε ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι τους από ζωντανή εμφάνιση τους πριν επτά χρόνια...

(unreleased, live in Washington, DC, 4/3/2003)


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Godspeed You! Black Emperor (All Music Guide)
Godspeed You! Black Emperor (Wikipedia)

* = O Efrim Menuck απαντά στις συνεχεις παραινέσεις και ιαχές του ελληνικού κοινού στο κατάμεστο Κύτταρο πρίν δύο χρόνια κατά την εμφάνιση των A Silver Mt.Zion.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου