Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

[Το Find Love Let's Go To Shinjuku...]

by The Hungry Reviewer
Photo of Shinjuku by flickr user pictinas
Λίγα σχετικά είναι γνωστά για το εκ Puerto Rico ορμώμενο τρίο (ή σόλο πρότζεκτ του Arthur Eizele) με το όνομα Kordan, πέραν του ότι κατοικοεδρεύουν στο Brooklyn και έχουν παίξει support στους Cut Copy το 2008. Δύο ολόκληρα χρόνια πριν, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2010 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο The Longing, το οποίο όπως γράφουν οι ίδιοι είναι μια ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται σε μια υπνωτιστική μητρόπολη το έτος 2036:

"Somewhere in a bleak, run-down Tokyo neighborhood, someone drifts through the crowds, holograms, and faded neon to reunite with a loved one he hasn't seen in years. In this vast metropolis of millions, loneliness has become his prison. The longing he has felt for her and the memories of what could have become have become his only reality.." 

Αν μπορούσε να περιγραφεί με έναν (hipster και ανύπαρκτο, η αλήθεια είναι) όρο η μουσική τότε θα έλεγα πως είναι dreamgaze. Πιο απλά (!) παίζουν σκοτεινή ποπ με synth και shoegaze στοιχεία φτιαγμένη για να ακούγεται κυρίως όταν έχει πέσει το φως του ήλιου (ο νέον φωτισμός προαιρετικός).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά η εισαγωγή για να παρουσιάσω το τελευταίο τραγούδι-κόλλημα που δεν είναι άλλο από το "Shinjuku", μέσα από τον παραπάνω δίσκο. Παίρνει το όνομα του από την ομώνυμη περιοχή του Τόκιο (βλ. φώτο παραπάνω), ένα πυκνοκατοικημένο μέρος του αστικού ιστού της ιαπωνικής πρωτεύουσας, εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης του οποίου ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι ο πιο πολυσύχναστος παγκοσμίως με ημερήσια κίνηση 3,4 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ίδιο το τραγούδι είναι  ομολογώ πως είναι απλό στη δομή, με ελάχιστη ίσως πρωτοτυπία για το είδος του, αλλά απόλυτα κολλητικο. Πρέπει να έπαιξε πάνω από 20 φορές το Σ/Κ που μας πέρασε πάντως.

Ακούστε το εδώ:

PS: Ο θαυμασμός και η εντύπωση που προκαλεί στη δύση η ιαπωνική κοινωνία και κυρίως η ποπ κουλτούρα στη χώρα αυτή καλά κρατεί με ένα από τα πιο πρόσφατα κινηματογραφικά παραδείγματα να είναι το εντυπωσιακό Enter The Void του Gaspar Noé

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου