Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

[Blank Project]

by lkrory21
 Η Neneh Cherry επιστρέφει με νέο σόλο άλμπουμ 17 χρόνια μετά το Man (1996). Ξέρω, ξέρω, έχει κάνει πρόσφατα το The Cherry Thing (2012, Smalltown Supersound) με το σκανδιναβικό free jazz trio The Thing, ένα άλμπουμ που ηλιθιωδώς ως τώρα δεν έχω αξιωθεί να τσεκάρω παρά το γεγόνος ότι έχω ακούσει αυτήν την σούπερ γ*μάτη διασκευή σε Suicide (σόρρυ αφεντικό) να παίζει κάποια στιγμή από κάποιον φίλτατο συμπαραγωγό στον Poplie.

Η Neneh Cherry, όπως ίσως ξέρετε -αν όχι να ενα πρόχειρο recap-, τσεκάρει όλα τα σωστά και ωραία references που μπορεί να έχει άνθρωπος στην μουσική των τελευταίων 30 και βάλε χρόνων: θετή κόρη του Don Cherry, κολλητή της μακαρίτισας της Ari Up (The Slits), μέλος των Rip Rig & Panic, των New Age Steppers (On U Sound ρε!), massive hit - ντουέτο με τον Youssou N'Dour (το οποίο πλέον δεν ακούγεται τόσο cheesy όσο τότε στα αυτιά μου, ίσως να εφταιγε και η υπερέκθεση τότε ή έχω καταλήξει τελείως φελλλλώρος πια), α, είναι και ετεροθαλής αδερφή τoυ ...Eagle-Eye Cherry ('Save Tonight').

Το νέο άλμπουμ της λοιπόν θα λέγεται Blank Project (25/2/2014, Smalltown Supersound), θα είναι σε παραγωγή Four Tet και θα συμμετέχουν επίσης οι Rocketnumbernine και η Robyn (τα σωστά references συνεχίζονται λοιπόν) και το πρώτο, ομότιτλο, δείγμα είναι πολύ πολύ καλό σε πρώτη ακρόαση.



Όλα καλά και όλα ωραία αλλά όποτε ακουώ/διαβάζω κάτι για αυτήν τα τελευταία είκοσι χρόνια, μου έρχεται πάντα, μα πάντα όμως, συνειρμικά και αποκλειστικά τα χιτς 'Buffalo Stance' και 'Manchild' που ξεπήδησαν μέσα από το ντεμπούτο της Raw Like Sushi (1989) και τα χαζεύαμε τότες σε heavy rotation στο τότε MTV.

Τα βίντεο (αχέμ, και τα ντυσίματα) "βροντοφωνάζουν" την εποχή κατά την οποία δημιουργήθηκαν, τα τραγούδια όμως κρατιούνται καλά ακόμα, ε; Ή "μιλάει" η νοσταλγία λέτε;

Neneh Cherry - 'Buffalo Stance'

Neneh Cherry - 'Manchild'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου