Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2005

A little bit of this A little bit of that...again

by lkrory21
Λίγα λόγια για το αξιόλογο ηλεκτρονικό περιοδικο Blogr, την πολύ καλή έκθεση για την Αθήνα του 20ο αιώνα, για την επερχόμενη Cheap Art και άλλα.

1.BloGR:
"Κυκλοφόρησε" το 7ο ηλεκτρονικό περιοδικό με θέμα τα blog, BloGR, από τον Jim_Hellas. Το περιοδικό βελτιώνεται αισθητά από τεύχος σε τεύχος και η θεματολογία του περιλαμβάνει posts από διάφορα blogs, tips και tricks για στήσιμο blogs και άλλα πολλά. Ανάμεσα στα άλλα θέματα στο τελευταίο τεύχος, περιέλαβε και ολόκληρη την σειρά post με θέμα την επισκεψη μας στο Βερολίνο. Φυσικά και τον ευχαριστούμε πολύ και πολλά συγχαρητήρια επίσης για την προσπάθεια. Εδώ link για το προσωπικό του blog και εδώ για το BloGR. Να σημειώσουμε εδώ ότι το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί 15 Ιανουαρίου 2006.

2.Τεχνόπολη:
Βρεθήκαμε στην έκθεση "Η Αθήνα τον 20ο Αιώνα" που λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αντικείμενα, αφίσσες, κ.α. από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι το σήμερα. Όλα τα σημαντικά γεγονότα και στιγμές της πόλης αλλά και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων απεικονίζονται καθώς και η σταδιακή μεταβολή από μικρή πόλη πέριξ της Ακρόπολης στην σύγχρονη μητρόπολη - τέρας του σήμερα. Παράλληλα φιλοξενείται και μια έκθεση με θέμα "Κρατική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση" και περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα και προβολές παλαιών εκπομπών. Συνολικά είναι σημαντική έκθεση αλλά δυστυχώς αν και ήταν Σάββατο απόγευμα ελάχιστοι άνθρωποι ήταν παρόντες. Αφήστε λίγο τα Mall/Media Martkt και άλλους "ναούς" της υπερκατανάλωσης και επισκεφθείτε κάτι που αξίζει πραγματικά. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

3.Cheap Art:
Και μιας και είμαστε στον χώρο των εικαστικών τεχνών να σας πούμε ότι από Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η καθιερωμένη πλέον ετήσια έκθεση με τίτλο "Cheap Art" στην γκαλερί a.antonopoulou.art στου Ψυρρή (Αριστοφάνους 20 - 4ος όροφος). H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.Συμμετέχουν πολλοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι πολύ καλοί φίλοι μας Φάνης Λογοθέτης (δείτε link δεξία για το προσωπικό του site), Έλλη Καραβανάκη και Γιώργο Βιτσαρόπουλο τους οποίους αξίζει να τσεκάρετε. Όλα καλά αλλά ο προσδιορισμός της λέξης art με ένα επίθετο που δηλώνει χρηματική αξία δεν φέρνει όλιγον τι σε εμπόριο? Μάλλον διαφωνούμε ιδεολογικά με την λογική "ο,τι πάρεις 100" (στην περίπτωση της Cheap Art, 70€) καθώς είναι λογική από discount stores ή λαϊκή αγορά και όχι χώρου και τόπου "τέχνης" (βάλτε πολλά εισαγωγικά εδώ). Φυσικά έχουν εκτεθεί πολλά πολύ καλά έργα στην Cheap Art από διάφορυς καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων και οι προαναφερθέντες που έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις) αλλά η λογική της συγκεκριμένης έκθεσης κάπως προβληματίζει ιδεολογικά όπως και όλες οι εκθέσεις που έχουν εμπορικούς σκοπούς.
4.Κάτι για το τέλος:
Και μιας και ανφερθήκαμε στον πολύ καλό μας φίλο Φάνη Λογοθέτη τσεκάρετε εδώ ένα πολύ ωραίο άρθρο (με πολλές και πολύ όμορφες φώτογραφίες) από την πρόσφατη επισκεψή του στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Μήπως παρευρέθει κανείς στο... "Γαλάζιο" στην συναυλία του Alpha Blondy να μας πει τι έγινε; Κανένα τζαμάρισμα ίσως με τους Κονιτοπουλαίους στο τέλος; χε χε χε ...τσικ-τσικιτσικ "Ντάρι ντάρι ντάρι στον γυαλό πετούν οι γλάροι... rastaman!"

Αυτά προς το παρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου