Πέμπτη 25 Μαΐου 2006

Notes From The Digital Underground #17

by lkrory21
Αυτή την φορά το N.F.T.D.U. (αριθμός 17 παρακαλώ!) θα σας πάει μια βόλτα στο (ηχητικό) παρελθόν μέσω ...Λευκορωσίας και Γερμανίας! Όχι μία αλλά δύο (!) μπάντες από το Minsk βουτηγμένες στα 70s ηχοτοπία που ηχογραφούν για την γερμανική netlabel Analog Und Ehrlich (πώς είπατε;).

H Analog Und Ehrlich είναι μια από τις ελάχιστες αμιγώς
rock (με την πολύ ευρεία σημασία του όρου) netlabels στην πιάτσα και "εδρεύει" στο Bochum της Γερμανίας την οποία ανακαλύψαμε πρόσφατα. Θα σας ενημερώσουμε (αλλά don't hold your breath που λένε και οι αγγλοσάξωνες !) αν ανακαλύψουμε και άλλα ωραία καλούδια στον "καταλογό" της προς το παρόν ας δούμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες από δύο λέυκορωσικά συγκροτήματα.

1.
Volshebnaya Odnokletochnaya Muzyka Solncecvetov 1 - Vesna Sveta (a&e.06.01)



Οι ...Volshebnaya Odnokletochnaya Muzyka Solncecvetov 1 (!!!) ή περιληπτικά V.O.M. κυκλοφόρησαν τον Μάρτη του 2006 το net LP Vesna Sveta (ανάθεμα και αν γνωρίζαμε τι σημαίνουν τόσο το όνομα όσο και ο τίτλος!) διάρκειας περι την 1 ώρα, το οποίο περιλαμβάνει έξι κομμάτια διάρκειας από 4 1/2 έως 21+ λεπτών!

Η μουσική που παίζουν; Φανταστείτε τους Godspeed You Black Emperor! στην Γερμανία του 1970 να παίζουν βαρύ αργόσυρτο krautrock! Μεγάλα οργανικά κομμάτια -μινιμαλιστικά στην σύνθεση- γεμάτα μπόλικες σκληρές κιθάρες και βαριά επαναλαμβανόμενα riffs. Οι V.O.M. ξέρουν να δημιουργούν εντυπωσιακά walls of sound και υπνωτικά ηχοτόπια. Περισσότερα για τους ιδίους δεν ξέρουμε αλλά αν γνωρίζετε ρωσικά δείτε εδώ το site τους! Πολύ καλό! Αν είστε φαν του krautrock /70's progressive rock / Post rock "βουτήξτε" άφοβα!

Τσεκάρετε εδώ το άλμπουμ σε stream (64kbps) ή πηγαίνετε εδώ να κατεβάσετε μεμονωμένα τραγούδια ή ολοκληρο το άλμπουμ σε zip από τον ίδιο τόπο

Tracklist:
01. Recording One
02. Recording Six
03. Recording Seven
04. Recording Eight
05. Recording Nine
06. Recording Five


2. Earworm - Serious Ear (a&e.05.07)


Επίσης από την Λευκορωσία οι Earworm και χωρίς πολλές πληροφορίες (το site τους επίσης στα ρωσσικά!) κυκλοφόρησαν το 2005 στην Analog Und Ehrlich το net EP Serious Ear με επτά τραγούδια και διάρκεια μόλις κάτι λιγότερο από 24 λεπτά. Βουτηγμένο επίσης ηχητικά κάπου μεταξύ progressive rock και σκληρής ψυχεδέλειας χωρίς όμως να ακούγεται παρωχημένο. Ίσα ίσα που αυτοί οι ήχοι φιλτράρονται μέσα από μια σύγχρονη και αρκετά πιο σκληρή ματιά. Λυρικό σε πολλά σημεία, σκληρό και φασαριόζικο σε άλλα και με πολλές αλλαγές στον ήχο ακόμα και μέσα στο ίδιο κομμάτι παρουσιάζουν ενδιαφέρον όπως και η εκτεταμένη χρήση βιολίου σε αρκετά κομμάτια. Προτείνεται στους θιασωτές του ήχους αλλά και οι υπόλοιποι δεν αποκλείεται να βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία. Εδώ το καλό stream (64kbps) και εδώ τα (ελεύθερα όπως πάντα) downloads!

Tracklist:
01. Awakening Of The Ear
02. Stirrup
03. Sulfuric Fuse
04. Mushroom Juice
05. Eardrum
06. Snail
07. Happy New Ear!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου