Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Explosions In The Exarchia Area!

by lkrory21
Μετά από μια "ταραχώδη" ημέρα για το κέντρο της Αθήνας, οι Explosions In The Sky και o Eluvium αποδείχθηκαν το καλύτερο soundtrack για το σκηνικό με τα αποκαϊδια, τα πρόχειρα οδοφράγματα, τους "άνδρες" των ΜΑΤ στις γωνίες, τους κάδους να καπνίζουν και την μυρωδιά των δακρυγόνων να τρυπά τα ρουθούνια στους δρόμους γύρω από το κατάμεστο (sold ουt παρά το όχι φτηνό εισιτήριο) υπόγειο της Σολωμού.

Για αρχή ο, νεαρότατος σε ηλικία όπως αποδείχθηκε, Matthew Cooper (Eluvium) που μας χάρισε ένα περίπου μισάωρο άψογο εναρκτήριο σετ "χτίζοντας" στο laptop κομμάτια με λούπες κιθάρας βουτηγμένες στο feedback και επιβεβαιώνοντας απόλυτα όλα τα κοπλιμέντα που ακούγονται για αυτόν.

Η εμφάνιση όμως των Explosions In The Sky αποτέλεσε μια επίσης απόλυτη επιβεβαίωση των όσων ακούγαμε και διαβάζαμε με ζήλια εδώ και χρόνια για τις συναυλίες τους. Τα όσα διαδραματίστηκαν επί σκηνής ήταν ομολογουμένως μια πραγματική εμπειρία, ένα απόκοσμο γεγονός που κατάφερε να "υπνωτίσει" και να αφήσει άφωνους άπαντες τους παρευρισκόμενους. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πεις χωρίς να καταλήξεις στις συνηθισμένες κοινοτοπίες για αυτό που ζήσαμε χθες βράδυ στο AN Club.

Αν και κράτησε μόλις λίγο παρά πάνω από μια ώρα (χωρίς encore αλλά δεν χρειαζότανε!), αν και έπαιξαν μόλις
8 "κομμάτια" σχεδόν χωρίς διακοπή, αν και το όλο show δεν ξέφυγε ούτε τόσο δα από το όρια του αποκαλούμενου post-rock, εδώ είχαμε μια διαολεμένα δεμένη μπάντα που βουτηγμένη κυριολεκτικά στον ιδρώτα έδωσε μια από τις καλύτερες συναυλίες, κατά δηλωση τους στο τέλος του show όπου υποσχέθηκαν επίσης ότι θα μας ξανάρθουν, στην καριέρα της. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν ακόμα πάλλεται από τον ενορχηστρωμένο θόρυβο το σώμα μου και βουίζουν ακόμα τα αυτιά μου αλλά σίγουρα η χθεσινή συναυλία εμπειρία κοντράρει στα ίσα αυτές των Godspeed! You Black Emperor και των Do Make Say Think πριν μερικά χρόνια. Σίγουρα πάντως από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- εμφανίσεις της φετεινής σεζόν από αυτές φυσικά που παρευρεθήκαμε. Για να δούμε όμως τι θα "απαντήσουν" επ' αυτού οι A Silver Mt.Zion σε κάτι λίγοτερο από 2 μήνες.

Αυτά προς το παρον...
...See Ya In The Pit!

Φώτος: 1. Eluvium 2. Explosions In The Sky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου