Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Unknown Pleasures: Crossing Birds (2007)

by lkrory21
DOPO
Crossing Birds (2007, Foxglove, cd-r)

Για τους πορτογάλλους instrumental psychedelic neofolk rockers (πςςςς!)
DOPO τα είχαμε ξαναπεί σε παλαιότερο post της σειράς Notes From The Digital Underground -που ναι έχει μείνει πίσω αλλά που χρόνος, άσχημα μπήκε το 2008- όπου παρουσιάζαμε την net κυκλοφορία τους For The Entrance Of The Sun (Test Tube 063) για την net label Test Tube, οπότε ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Εδώ και λίγο καιρό (Νοέμβρης 2007) κυκλοφορούν μέσω της Foxglove και σε μόλις 100 αντίτυπα το πρώτο τους "κανονικό" άλμπουμ (cd-r στην πραγματικότητα) με τίτλο Crossing Birds, επεκτείνοντας και τελειοποιώντας την φόρμα που μας παρουσιάσαν στην Test Tube, το προαναφερθέν For The Entrance Of The Sun (2007) -συστήνεται επίσης- και το πιο πρωτόλειο net EP Last Blues, To Be Read Someday (2005).

Περιλαμβάνει 11 συνολικά τραγούδια και έχοντας συνολική διάρκεια 45', το Crossing Birds είναι μια από τις καλύτερες και πραγματικά ανεξάρτητες κυκλοφορίες που έχουμε ακούσει εδώ και πολύ καιρό ανεξαρτήτως είδους, πόσο μάλλον στο είδος της πειραματικής ψυχεδελικής folk rock που μπορεί να έχει "πολυφορεθεί" τον τελευταίο καιρό αλλά να που η Πορτογαλλία μπαίνει δυναμικά με αυτήν εδώ την εξαίσια κυκλοφορία.

Κεντρική θέση στο Crossing Birds έχει το σχεδόν "ψυχοβγαλτικό" και συνάμα εντυπωσιακό εννιάλεπτο 'Voices Of June' (mp3, 192kbps, 13ΜΒ) με τα πειραγμένα σαν ψαλμωδίες "φωνητικά" πάνω από αργόσυρτα σχήματα κιθάρας και τα εφφέ. Μπορείτε επιπλέον να "κατεβάσετε" δύο ακόμα κομμάτια του Crossing Birds (το ομώνυμο και το 'Hidden Stars') για να πειστείτε (ή και όχι βέβαια) από την σελίδα τους στο Myspace.

Lysergic Fado Drone, κανείς?

Tracklist:
01. Youth's First Fiery Glow
02. Hidden Stars
03. Crossing Birds
04. The Seed That Makes A Forest
05. Lights In Shinjuku
06. Holy Spring
07. Voices Of June
08. Humble Hands
09. Under The Windings Of The Sea
10. In The Morning
11. Deaf To Winter And Summer

(και όπως λένε και οι ίδιοι: all songs improvised by DOPO!)

Links:
DOPO (MySpace)
Crossing Birds (Foxglove page)

Φώτος: 1. DOPO, από την σελίδα τους στο MySpace, 2. To εξώφυλλο του Crossing Birds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου