Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Notes From The Digital Underground #42: Adjusted For Low Noise Tape EP

by lkrory21
Bluebridge Quartet
Adjusted For Low Noise Tape EP (AER007, 2007)

Έμεινε πολύ πίσω αυτή η σειρά posts σχετικά με τις netlabel αλλά να που έφτασε η ώρα να επιστρέψει. Αυτή την φορά θα αναφερθούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα net κυκλοφορία σε ένα είδος μουσικής που δεν βρίσκεις εύκολα διαθέσιμο σε netlabels, την jazz.
Από την γερμανική Aerotone μας έρχoνται οι Bluebridge Quartet (στην πραγματικότητα είναι έξι άτομα πλέον!), ένα σουηδικό jazz group από την Σουηδία (από το Jönköping συγκεκριμένα, αν ενδιαφέρεστε!) και το παρόν EP τους με τόν (άψογο!) τίτλο Adjusted For Low Noise Tape. Είναι η πρώτη τους κυκλοφορία αλλά σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν "κανονικά" μια ζωντανή εμφάνιση τους με τίτλο Live At Moccazine.

To Adjusted For Low Noise Tape EP περιλαμβάνει τέσσερα μόλις τραγούδια και έχει 20 λεπτά συνολική διάρκεια. Τι θα ακούσετε; Όμορφα εκτελεσμένη μοντέρνα jazz μουσική που δείχνει όμως να μην αγνοεί και άλλα είδη όπως π.χ. post rock (σε ορισμένα σημεία ακούγονται ως πολύ πολύ πιο jazz Do Make Say Think). Για την ιστορία, οι Bluebridge Quartet (εναλλακτικά και Bluebridge The Quartet σύμφωνα με την σελίδα τους στο Myspace!) ξεκίνησαν την πορεία τους στην μουσική με χρήση υπολογιστών και προσανατολισμένοι στο πολύπαθο trip hop αλλά σύντομα τα "φυσικά" όργανα πήραν την πρωτοκαθεδρία και αν κρίνουμε από αυτά που ακούμε, δεν κάνανε καθόλου άσχημα.

Σαξόφωνο, ντραμς, μπάσο, κιθάρα, αρκετά πλήκτρα (hammond, γκλοκενσπιελ, fender rhodes) αλλά και "καθαρή" αναλογική ηχογράφηση ( εξ ου και ο τίτλος;) είναι τα "εργαλεία" που χρησιμοποιούν οι Bluebridge Quartet. To EP ξεκινά δυνατά με τα 'Spektrum' και 'Tandberg' (ίσως το καλύτερο από τα 4 tracks) για να πέσουν ελαφρώς οι τόνοι στα 'Karp' και 'Landet'. Το ωραίο με αυτούς εδώ τους σουηδούς και το εν λόγω EP ότι και τα τέσσερα κομμάτια είναι και γεμάτα ιδέες και αλλαγές και όλα γύρω στα 5 λεπτά διάρκεια με αποτέλεσμα να μην πλατιάζουν σε κανένα σημείο ανευ λόγου και αιτίας. Αναμφισβήτητα από τις "δυνατές" net κυκλοφορίες.

Tracklist:
1. Spektrum

2. Tandberg

3. Karp

4. Landet


Links:
Adjusted For Low Noise Tape EP (download zip, 35MB)
Adjusted For Low Noise Tape EP (Aerotone album page)
Bluebridge Quartet (off.site)
Bluebridge Quartet (Myspace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου