Κυριακή 3 Μαΐου 2009

3 From 1 At 5: Spacecosmicprogdisco Extravaganza!

by lkrory21
Mια σύντομη βόλτα στην "lost in space" απόκοσμη πλευρά της late 70s disco...

1. Jeff Wayne - 'Eve Of The War'
Jeff Wayne's Musical Version Of The War Of The Worlds (1978)

Όχι ακριβώς disco αλλά μέσα στον όρο 'prog disco' πιστεύουμε. Τα είχαμε πει κάποια στιγμή από εδώ για αυτό το LP. Το clip είναι από πρόσφατη ζωντανή εκτέλεση ολόκληρου του άλμπουμ. Keyboards, κιθάρες που σολάρουν ονειρικά, disco beat, πολλά έγχορδα, η αθάνατη φωνή του Richard Burton στην αφήγηση και -φυσικά- το αθάνατο refrain στο τέλος:

"The chances of anything coming from Mars are a million to one he said, The chance of anything coming from Mars are a million to one... But still they come!"


2. Transvolta - 'Disco Computer' / 'Disco Are You' (1978)
Disco Computer / Disco Are You (12", 1978)


Ψευδώνυμο του βέλγου Dan Lacksman που με τους Telex -που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην χώρα τους- είχε συμμετάσχει και στην Eurovision. Αν οι Kraftwerk έπαιζαν disco... Cheesy vocoder included!

3. Ganymed - 'It Takes Me Higher'
Ganymed Takes You Higher (1978)


Αυστριακό disco group από την Βιέννη που έδρασε μεταξύ 1977 - 1982 περίπου. Και άλλη αναφορά στην Eurovision: οι τύποι εδώ είναι τουλάχιστον 30 χρόνια μπροστά από τους Lordi (δείτε το video και θα καταλάβετε!).

Bonus Track

Space - 'Magic Fly'
Magic Fly (1977)


Όχι βέβαια το sideproject των ανυπέρβλητων KLF αλλά το κλασικό space disco σχήμα από την Γαλλία. Απολαυστικό instrumental με επίσης cheesy video με αστροναύτες να παίζουν σύνθια, κλπ, κλπ. Χα!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου