Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Killer Quotes#38

by lkrory21
"Η κύρια πηγή έμπνευσης πίσω από το ποπ τραγούδι είναι ο έρωτας, πίσω από το λαϊκό ο χωρισμός και πίσω από το έντεχνο η χυλόπιτα!"

Από το blog Dog Day Afternoon του Σταθη Παναγιωτόπουλου (ναι, μάλλον αυτού του Ράδιο-Αρβύλα και του πάλαι ποτέ 'Μεταλλουργείου" στην ΕΤ-3) και με αφορμή την ακατανόητη προσφάτη συνέντευξη του Χάρη Κλαψιμίχα Κατσιμίχα σε γνωστό free press  γεμάτη με εκφράσεις όπως "ο χοντρός των Active Member", "Ο Πλιάτσικας ας πούμε ποιος είναι; Ο ψηλός;" και με ευθείες επιθέσεις προς ένα κομμάτι της πολύπαθης ελληνικής σκηνής:

"Τι σχέση έχουν τα δικά μας τραγούδια με τις άχρωμες, άγευστες και άοσμες θεματολογίες του Ξυδάκη, με τους μικροαστικούς νταλκάδες του Πορτοκάλογλου, με το ρηχό λυρισμό του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τις μπουρδολογίες π.χ. του Φάμελου; Απολύτως καμία!"
 
...και συνεχίζει με υμνολόγιο(!) προς τον Γιωργάκη (Oh yes!) και τον ...Καρατζαφέρη (στις προσφατές συναυλίες επανασύνδεσης άραγε τραγούδησαν τα αδέλφια και το 'Χέρι-χερι';). 

Για την ιστορία, έχω φίλο μουσικό -που κινείται εν πολλοίς στον ίδιο μουσικό χώρο- που είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως  θεωρεί τον δίσκο Ζεστα Ποτά του 1985 των αδελφών Κατσιμίχα αντίστοιχης επιδραστικότητας για την πολύπαθη ελληνική μουσική με αυτήν των Beatles στο εξωτερικό. Μπορεί και να είναι και έτσι αλλά φαίνεται πως οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν γιαυτό και αυτή η αφ' υψηλού αντιμετώπιση των άλλων δημιουργών. 

Δεν έχω φυσικά κανένα πρόβλημα με τους δημιουργούς να λένε ακριβώς αυτό που πιστεύουν έστω και αν διαφωνώ κάθετα με αυτό αλλά σε έναν μουσικό χώρο που δεν πολύπαρακολουθώ μάλλον θα προτιμήσω κάποιον νεοτερο δημιουργό που φαίνεται να έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

2 σχόλια:

  1. Φυσικά φίλε Λευτέρη δεν έχουμε πρόβλημα με αυτούς που λένε ακριβώς αυτό που πιστεύουν! Δεν γίνεται όμως να μη σχολιάσουμε τα απαράδεκτα πράγματα που λέει ο... γερο-Χάρης! Ελπίζω τουλάχιστον να τα είπε για εντυπωσιασμό ή από άγνοια γιατί αν αποτελούν προϊόν σκέψης, θα πρέπει να ανησυχούμε για λογαριασμό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η συνέντευξη πραγματικά είναι αδιανόητη...

    Κρίμα, γιατί τα Ζεστά Ποτά είναι όντως όχι αντίστοιχα των δίσκων των Beatles, αλλά των Smiths στην ελληνική δισκογραφία (και φυσικά δεν κάνω καθόλου πλάκα γι' αυτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή