Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006

(Wanted Dead Or A)live: A Weekend with ...Yuri!

by lkrory21
Δύο συνεχόμενες νύκτες επισκεφθήκαμε το ...κατάστημα που διατηρεί ο αξιότιμος κος Τριανταφυλλίδης επί της οδού Λιοσίων και έχει ως επωνυμία το επωνυμο αστροναύτη από την πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ. Παρασκευή 10/2 The Liars / 2L8 και Σάββατο 11/2 The Sound Explosion / The Meanie Geanies.

ΠΑΡΑΣΚΕYH 10/2 The Liars / 2L8.

Εκ των Η.Π.Α. και για τρίτη φορά επι ελληνικού εδάφους οι ανερχόμενοι punk / experimental σαματατζήδες Liars μας φιλοδώρησαν ένα μικρό (μία ώρα και κάτι) μεν αρκούντως φασιαριόζικο δε show, βασισμένο στον επερχόμενο δίσκο "Drum's Not Dead" set χωρίς όμως να λείπουν και παλαιότερα tracks, όπου ανάγκασαν ακόμα και φίλο "γκαραζιέρη"- rock'n'roller που μας συνόδευε να φύγει τρέχοντας από το Gagarin στην μέση της συναυλίας (άρα ο στόχος επετευχθει?)! Η μπάντα μας φάνηκε πιο δεμένη σε σχέση με την εμφάνιση στο Synch τον Ιούλιο του 2005 αν και κατα τι λιγότερο "παρανοϊκή" στα καμωμάτα επί σκηνής σε σχέση με τότε (όπου τα είχανε "σπάσει" όλα!). Όσο για το support (2L8 από την Poeta Negra): ουδέν σχόλιον ή μάλλον να ένα σχόλιο: Aπό τόσους ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της P.N. (Dani Joss, 2 By Bukowfski, κλπ) αυτόν βρήκαν να διαλέξουν? Έλεος!


ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2 The Sound Explosion / The Meanie Geanies.

Την επόμενη δε μας περίμενε ένα ατόφιο γκαραζιέρικο show όπου τουλάχιστον ο προαναφερόμενος φίλος απόλαυσε περισσότερο! Το Gagarin είχε υπερτριπλάσιο κόσμο σε σχέση με την προηγούμενη νύκτα κάτι που σαφώς δεν μας έκανε έκπληξη. Εν αρχή το almost all-girl band Meanie Geanies σε ένα μικρό, με λαθάκια εκτελεστικά αλλά ζωηρό κατα τα άλλα σετάκι σε δικά τους τραγούδια αλλά και garage standards! Στο ίδιο στυλ συνέχισαν οι θρυλικοί The Sound Explosion που στήσαν το δικό τους ατόφιο rock'n'roll party. Δυνατοί και δεμένοι επιβεβαίωσαν ως ένα βαθμό την φήμη που τους ακολουθεί ως live μπάντα. Δυστυχώς το κέφι της μπάντας δεν μεταδόθηκε και στο κοινό που ήταν σχετικά απαθές για τέτοιου είδους συναυλία. Όχι δηλαδή αλλά αν μπορείς να στρίψεις άνετα τσιγάρο στην πρώτη-πρώτη σειρά και η μπύρα που κρατάς μένει ανέπαφη, αυτό δεν είναι rock'n'roll party.

Anyway δυο καλές συναυλίες, αν και τελείως διαφορετικές σε feeling και ύφος, που γέμισαν αρκούντως τις μουσικές μας μπαταρίες. Αυτά προς το παρόν, καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους-ες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου