Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006

Notes From The Digital Underground #26

by lkrory21
The Orientalist - 1000 Sounds Lotus (2006, Fresh Poulp Records)

Πρόσφατα ασχολήθηκαμε με κυκλοφορία της γαλλομαροκινής (!) netlabel Fresh Poulp (βλ. N.F.T.D.U. #23 - Dubosmium) και να, που πολύ σύντομα μας χάρισαν μια έξοχη ακόμα net κυκλοφορία!




Το 1000 Sounds Lotus είναι η πρώτη κυκλοφορία (αν καταλάβαμε καλά από τα γαλλικά) του 35χρονου Γάλλου The Orientalist αν και ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με την μουσική, κιθάρα αλλά και μουσικές σπουδές στο Nancy της Γαλλίας. Παρ' όλα αυτά, τόσα χρόνια δεν είχε συμμετάσχει σε μπάντες καθώς προτιμά να δουλεύει μόνος.

Η μουσική (electro ethno όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο site) του 1000 Sounds Lotus πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι σε CD-R σε περίπου 150 αντίτυπα. Ένα μουσικό ταξίδι 10 τραγουδιών σε Βόρεια Αφρική, Μέση και Άπω Ανατολή με βάση την electronica γεμάτη πολλά ethnic samples αλλά και οργανικά περάσματα, dub πινελιές, hip-hop ρυθμούς, κάπου μεταξύ Bill Laswell, Illbient μουσικής
και Muslimgauze. {Ειδικά στον τελευταίο!}

Χωρίς να πρωτοτυπεί ο The Orientalist - καθώς αυτά τα "μείγματα" έχουν συμβεί στην μουσική από το καιρό της συνεργασίας Brian Eno / David Byrne εκεί στα 80's (το εκπληκτικό My Life In The Bush of Ghosts)-, παρ΄όλα αυτά μας παραδίδει ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο LP, από τα καλά του είδους! Όσοι πιστοί, προσέλθετε, δεν θα χάσετε!

Highlights: 'Persian Astronomy', 'Islamatronic Cantilliation', 'Zanzibar In Dub'. {direct links για download}

Το 1000 Sounds Lotus είναι διαθέσιμο δωρεάν προς download από την αντίστοιχη σελίδα της Fresh Poulp Records, είτε ως μεμονωμένα κομμάτια είτε ολόκληρο το άλμπουμ μαζί με το artwork σε rar αρχείο 52ΜΒ (direct link).

Tracklist:
01.Saturated Vietnamese Radio
02.
Tibetan monks playing fuzzy bass tablas
03.
Persian Astronomy
04.Entering the Mummy Grave (lo-fi dusty dub mix)
05.
She sleeps under an ambient miniature

06.Islamatronic cantilliation
07.
Zanzibar in Dub
08.
Aetheral Japanese Speakerine
09.
Arabic ensemble trapped in a desertronic sand storm
10.
A tribute to Wordsound

Links:
The Orientalist (off.site)
The Orientalist (MySpace)
1000 Sounds Lotus (album page)
Fresh Poulp Records (off.site)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου