Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2006

(Wanted Dead Or A)Live: Art Brut 2/11/2006

by lkrory21

Art Brut, The Liarbirds

Gagarin 205, 2/11/2006.

Τελικά η πλάστιγγα χθες (βλ. χθεσινό post) έγειρε στο προς το βρετανικό art / pop / punk / wave ( ή οπως αλλιώς κατηγοριοποιούνται τελοσπάντων) των Art Brut.

Με τιμή (22€ προπώληση) στο άνω φράγμα του εύρους της κατηγορίας "Λογικό αντίτιμο εισιτηρίου για συναυλία που δεν προβλέπεται να κρατήσει πάνω από μια ώρα από νέο γκρουπάκι εξωτερικού με μόλις ένα δίσκο και κάτι singles στο ενεργητικό του" (ορίστε????!!!) και στις αποσκεύες τους το Bang Bang Rock & Roll (ένα από τα λίγα ενδιαφέροντα πρόσφατα δισκάκια της βρετανικής σκηνής), οι Art Brut μας κίνησαν το ενδιαφέρον οπότε και παρευρέθηκαμε (για πολλοστή φορά) στο ευαγές κατάστημα με επωνυμία το επώνυμο ρώσσου κοσμοναύτη που διατηρεί ο κος Τριανταφυλλίδης επί της οδού Λιοσίων και συγκεκριμένα στον αριθμό 205. Τώρα τι θέλετε; Ούτε μια ώρα δεν έπαιξαν οι Art Brut, κάπως δεν πρέπει να γεμίσει το post?

Αφού βαρεθήκαμε λίγο τις πολλαπλές επαναλήψεις στην οθόνη videoclips του Morrissey και διαφημιστικών των επερχόμενων gigs της Astra / Gagarin, επί σκηνής ανέβηκαν οι Liarbirds, ένα ενδιαφέρον ελληνικό γκρουπ. Το καθαρόαιμο και χωρίς πολλές φιοριτούρες rock της τετραμελούς ήταν ενδιαφέρον αλλά τους χτύπησε λίγο ο γνωστός δαίμων των... "τεχνικών προβλημάτων". Έχουνε πάντως τα φόντα για κάτι καλύτερο.

Επί σκηνής λοιπόν μετά από λίγο οι Art Brut μας ήρθαν μόλις λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη co-headlining tour που έκαναν στην Αμερική με τους We Are Scientists. Παρ' όλα αυτά ή εξ αιτίας αυτού, ήταν σε κέφια και για καμιά 50αριά λεπτά μόλις -από το εναρκτήριο riff-άκι του... "Back In Black" των AC/DC (!!) που οδήγησε στο δικό τους "Formed A Band" και μέχρι τέλους- έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν: ένα δυνατό φασαριόζικο pop punk show που δεν νομίζουμε να δυσαρέστησε κανέναν από τους παρευρισκομένους!

Ο frontman Eddie Argos, ειρωνικός και δηκτικός όπως και οι στίχοι του άλλωστε, και ορεξάτος παρακινούσε το κοινό να χορέψει, να φτιάξει δικές του μπάντες, κλπ. Έπαιξαν ότι μπορούσαν να παίξουν (ένα δίσκο έχουν στο ενεργητικό τους, τα 'παμε!), μας φιλοδώρησαν με δύο καινούργια κομμάτια αλλά και το καινούργιο τους single "Nag Nag Nag Nag" όπου δήλωσαν ότι αν και κυκλοφορεί στο internet από "κλέφτες" δεν τους νοιάζει γιατί είναι "independently wealthy"(!!!), έσπασαν πλάκα μιμούμενοι κλασσικές σκηνικές μανιέρες του rock, έβαλαν το κοινό να φωνάξει "LiarBirds Top Of The Pops"(!), "Demi Roussos Top of the Pops"(!!), κλπ, κλπ και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Το στοιχείο που δεν οδήγησε σε απογείωση την συναυλία, παρ' όλο που υπήρχαν οι προϋποθέσεις και η μπάντα έπραξε τα δέοντα, ήταν μάλλον το κοινό (καμιά 400αριά άτομα με το ζόρι) που τους αντιμετώπισε μάλλον κάπως παγερά και ψυχρά αρχικά, στην συνέχεια πήρε μπρος αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, η συναυλία είχε τελειώσει!!

Εν κατακλείδει, οι Art Brut επιβεβαίωσαν την φήμη τους ως συγκρότημα με εκρηκτικές live εμφανίσεις με την παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους!

Αυτά προς το παρόν...

...See Ya In The Pit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου