Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006

(Un)Known Pleasures: Glissandro 70

by lkrory21
Glissandro 70 - Glissandro 70 (Constellation, 2006)

Το ντεμπούτο και ομώνυμο άλμπουμ του ντουέτου από το Τορόντο, Glissandro 70 κυκλοφορεί ήδη από την άνοιξη του 2006 από την Constellation Records (πρόσφατα είδαμε και το Ampgrave των Lullabye Arkestra) και χωρίς αμφιβολία είναι ότι πιο χαρούμενο και ενεργητικό μας έχει έλθει από Montreal μεριά! (εκεί εδρεύει η CST Records).


Οι Glissandro 70 είναι το όχημα συνεργασίας μεταξύ των Craig Dunsmuir (Guitarkestra, κλπ) και του Sandro Perri (Polmo Polpo, κλπ), μια συνεργασία που ξεκίνησε ως ένα one-off project εκεί γύρω στο 2003 για το audio blog Muted Tones.

{Εδώ μπορείτε να βρείτε to post από τον Οκτώβρη του 2003
από το Muted Tones με την πρωτόλεια εκτεταμένη version του 'Something'}

Στα περίπου 36 λεπτά του Glissandro 70 έχουμε ένα rock - meets - 80's disco - afrobeat - psychedelic πανόραμα γεμάτο κιθάρες, πολλά (πάρα πολλά!) κρουστά, αυτοσχέδια φωνητικά, κλπ, κλπ, κλπ κάπου μεταξύ Talking Heads (συνήθες μέτρο σύγκρισης στα reviews του Glissandro 70), Fela Kuti και 80's Disco. Δηλαδή κανένα κοινό στοιχείο με κάνεναν εκ των ομοσταβλών τους στην Constellation!
Από το εναρκτήριο 'Something' (μόλις 2,5 λεπτά σε σχέση με την αρχική βέρσιον για το Muted Tones) μέχρι το closing track 'End West', ένα 13λεπτο ethnic jam βουτηγμένο στην ψυχεδέλεια και με πινελιές Dub, το Glissandro 70 είναι ένα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο άλμπουμ καλοκαιρινής στην πραγματικότητα διάθεσης.

Highlight του άλμπουμ (μεταξύ ισάξιων τracks) το 'Analogue Shantytown' το οποίο μπορείτε ως δείγμα να βρείτε εδώ ή δεξιά στο τμήμα MP3 Of The Week.

Play that post - rock - afro - funky - disco music, canadian boy!

Tracklist
01.Something
02.Analogue Shantytown
03.Bolan Muppets
04.Portugal Rua Rua
05.End West

Links:
Glissandro 70 (artist page - CST Records)
Glissandro 70 (LP page - CST Records)
Muted Tones Vol.II Oct.03 (εδώ ξεκίνησαν όλα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου