Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

3 From 1 At 5: The Decline Of Western Civilization Series

by lkrory21
Ανάμεσα στα άλλα πολύ σπουδαία πράγματα που κάναμε το τρίημερο ετούτο (δηλαδή σχεδόν τίποτα!), ήταν να παρακολουθήσουμε (επιτέλους) σχεδόν μονοκοπανιά (!) και το ένα μετά το άλλο την σειρά μουσικών / κοινωνικών ντοκιμαντέρς της σκηνοθέτιδας και παραγωγού Penelope Spheeris (βλέπε επίσης την σαχλαμάρα Wayne's World αλλά και το πάρα πολύ καλό Suburbia του 1984) ύπο τον τίτλο The Decline Of Western Civilization.

To πρώτο (The Decline Of Western Civilization, 1981) ασχολείται με την underground αμερικάνικη punk / hardcore σκηνή των αρχών της δεκαετίας του 80, το δεύτερο (The Decline Of Western Civilization II: The Metal Years, 1988) με την hard rock / heavy metal σκηνή των μέσων/τέλους της ίδιας δεκαετίας ενώ σχεδόν δέκα χρόνια μετά επιστρέφει στην underground punk σκηνή του L.A. με το The Decline Of Western Civilization III (1998) αλλά το "θέμα" εδώ μετατοπίζεται από τα συγκροτήματα περισσότερο στους fans. Το στυλ είναι παρόμοιο και στα τρια: συνεντεύξεις μουσικών, ιδιοκτητών clubs και fans παρέα με αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων.

Και τα τρία παρουσιάζουν πάρα πολύ επιτυχημένα συγκεκριμένες χρονικά και τοπικά στιγμές των συγκεκριμένων μουσικών ειδών τόσο από την πλευρά των μουσικών / συγκροτημάτων όσο και των οπαδών και μαζί με τις κοινωνικές τους προεκτάσεις (η βια στο πρώτο, η αντιμετώπιση των γυναικών στο δεύτερο, κλπ). Περιλαμβάνουν διάφορες κλασικές σκηνές όπως την συνέντευξη των Black Flag μέσα στον χώρο που ζουν και παίζουν μουσική (μια εγκαταλελειμένη εκκλησία που νοικιάζουν προς 16$ τον μήνα) στο πρώτο ή την συνέντευξη του μεθυσμένου Chris Holmes (W.A.S.P.) στην πισίνα με την μητέρα του δίπλα (!) στο δεύτερο.

Ακολουθούν τρία κλιπς με την βοήθεια του Youtube βεβαίως από τα τρία ντοκύμαντερ for your own viewing pleasure!!!

1.Fear - 'I Love Living In The City'



2.Megadeth - 'In My Darkest Hour' (διανθισμένο και με συνεντεύξεις των μελών)


3. Τα πρώτα 10 λεπτά του The Decline Of Western Civilization III (το οποίο δεν έχει εκδοθεί ούτε σε video) με συνεντεύξεις από φανς, του πρώτου τραγουδιστή των Black Flag, κλπ διανθισμένα με αποσπάσματα από εμφανίσεις underground punk / hardcore γκρουπς της εποχής
(Naked Aggression, Litmus Green, κλπ).


Συστήνονται ανεπιφύλακτα και τα τρία ακόμα και σε μη fans των μουσικών ειδών που διαπραγματεύονται.
Δεν θα τα βρείτε στα καταστήματα προς πώληση μιας και δεν έχουν επανεκδοθεί σε DVD (κακώς!) αλλά αν ψάξετε στα "γνωστά μέρη", θα τα βρείτε εύκολα!

Links:
The Decline Of Western Civilization (IMDB)
The Decline Of Western Civilization II: The Metal Years (IMDB)
The Decline Of Western Civilization III (IMDB)
The Decline Of Western Civilization Series (off.site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου