Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Βαλκανικό beatbox και άλλα πανηγύρια!

by lkrory21
Οι Balkan Beat Box, σχήμα των Ori Kaplan και Tamir Muskat (ισραηλινοί που κατοικοεδρεύουν στις Η.Π.Α.) που στα live φυσικά μεγαλώνει και φτάνει τα... 8 μέλη, έρχεται στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα για 2 συναυλίες παρέα με τους Ziveli Orkestar σε Αθήνα και Θεσ/νίκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΓΑΙΑ.

Οι BBB, χωρίς να ...ανακαλύπτουν (μουσικά) την Αμερική καθώς αυτά τα ethno - balkan - reggae - rock - και - ό,τι - άλλο - προκύψει μείγματα φοριούνται πολύ την τελευταία δεκαετία και όχι πάντα επιτυχημένα, τουλάχιστον στα live τα καταφέρνουν περίφημα και "παίζει μπόλικο fun" - όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι πέρυσι (εκτός Ελλάδος).


Ας σημειώσουμε εδώ ότι ο Ori Kaplan, o ένας δηλαδή εκ των δύο Balkan Beatboxers προέρχεται από τις τάξεις των Gogol Bordello, αλλο αντίστοιχο πανηγυρτζίδικο γκρουπ (με την καλή έννοια!) που επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικούς μήνες μετά στα πλαίσια του FlyBeeyond Festival στην χώρα μας.

Φαίνεται ότι θα στηθεί καλό πανηγύρι με την βοήθεια των BBB και των γάλλων Ziveli Orkestar. Έστω και αν ο χώρος που γίνεται δεν μας προδιαθέτει ιδιαίτερα... Κάτι αιώνες (!) πριν είχαμε παρευρεθεί σε μια συναυλία των Fun Lovin' Criminals (τους θυμάστε;) εκεί και δεν μας είχε αρέσει ο χώρος και το ύφος που απέπνεε (αυτή η "εντεχνίλα", ξέρετε τώρα...). Χώρια που συνήθως τέτοιου είδους εντεχνομπουζουκλερί έχουν κάτι τιμές στα μπαρς, φαρμακείο! Είναι έτσι και εκεί; Έχει πάει κάποιος-α πρόσφατα?
Update: Η συναυλία γίνεται στο Gagarin 205.

Anyway... για όποιον-α ενδιαφέρεται:

Balkan Beat Box & Ziveli Orkestar
5/4/2008, 10:00μμ
Gagarin 205
Τιμή: 25 Ευρώ

Links:
Balkan Beat Box (off. site)
Balkan Beat Box (Myspace)
Ziveli Orkestar (off. site)
Ziveli Orkestar (Myspace)
Φεστιβάλ ΓΑΙΑ (off. site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου