Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

MTV Get Off The Air!

by lkrory21
Εδώ που τα λέμε, ήταν αδύνατον να μην τριβελίζει το μυαλό το συγκεκριμένο τραγούδι των Dead Kennedys από τα παλιά (Frankenchrist, 1985) όσο τριγύρναγες εντός του Kallimarmaro Stadio την Κυριακή για το MTV GR DAY μαζί με άλλους 30.000 - 40.000 αθηναίους - αθηναίες (και όχι μόνο) όλων των ηλικιών και from all walks of life...

Όχι ότι δεν περάσαμε καλά - το αντίθετο και αυτό γιατί οι R.E.M. απέδειξαν ΕΥΚΟΛΑ την κλάση τους και το πόσο ΜΕΓΑΛΟ γκρουπ είναι (και αυτό από εμάς που δεν είμαστε και οι μεγαλύτεροι fans τους ούτε τους παρακολουθούσαμε ανελλιπως όλα αυτά τα χρόνια!) και γιατί το τιμιότατο ενενηντάλεπτο σετ τους μας αποζημίωσε πλήρως για όλα όσα υπομείναμε όπως τα διαφημιστικά video σε σημείο πλύσης εγκεφάλου, τους VJs του εξωτερικού, τα παρτσακλά ημεδαπά VJ-άκια (και νομίζαμε ότι είχαμε δει τα πάντα από τους αντίστοιχους του MAD!), τους C-Real (= everything that Hauptpunkte is standing against), την ψύχρα, την ορθοστασία, την απουσία αλκοόλ, κλπ, κλπ, κλπ.

Ωραίο, με δυνατές εκτελέσεις αλλά χωρίς εκπλήξεις setlist και με τον Stipe να παραμένει χαρισματικός και εμβληματικός frontman 9 χρόνια μετά την συναυλία στον Άγιο Κοσμά (πολύ ωραία και τότε!), οι Buck και Mills ακμαίοι και ακόμα τραγουδάμε ξελαρρυγιασμένοι: "Don't go back to Rockviiiiiiiille...."!!!! Το μεγάλο μέρος του κοινού -αναμενόμενα βεβαίως βεβαίως- ξελαρρυγιάστηκε στην ...μαντολινάδα (a.k.a. 'Loosing My Religion') και το 'The One I Love' δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα.


Μια χαρά δηλαδή, δεν καταλαβαίνουμε γιατί πολλοί τους σνόμπαραν - δωρεάν συναυλία τέτοιου μεγέθους (...έστω και υπό την "ανιδιοτελή" αιγίδα του MTV!) δεν συμβαίνει καθημερινά! Δείτε και τις ενθουσιώδεις ανταποκρίσεις από κάποιο μέλος του crew ή του fan club ως remroaddog(!!!) μέσω twitter! (Ενδεικτικά: "Man I wish you were here! There is nothing quite like seeing 50,000+ people going completely mad for REM!!").

Ορίστε και η setlist (με βοήθεια από εδώ!):

01. Living Well Is The Best Revenge
02. What's The Frequency Kenneth?
03. Drive
04. Man-Sized Wreath
05. Ignoreland
06. Bad Day
07. Hollow Man
08. Electrolite
09. (Don't Go Back To) Rockville
10. The Great Beyond
11. The One I Love
12. She Just Wants To Be
13. Losing My Religion
14. Let Me In
15. Horse To Water
16. Orange Crush
17. Imitation Of Life
Encore:
18. Supernatural Superserious
19. It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)
20. Man On The Moon

Μέτρια μεν αλλά ενδιαφέρουσα δε η φίλτατη Gabriella Cilmi (θα γράφαμε και για την φυσική της παρουσία αλλά είναι και ...ανήλικη βλέπετε!) που πήγε να το παίξει και ...Robert Plant, μέτρια και τα καινούργια τραγούδια των Kaiser Chiefs αλλά τουλάχιστον τα "παλια" (λέμε τώρα...) τους ξεσήκωσαν το στάδιο και ζέσταναν κάπως την ατμόσφαιρα... πάλι καλά!


Και επειδή ίσως θέλετε να το θυμηθειτε και εσείς, οριστε το τραγουδάκι του τίτλου του παρόντος post:


Dead Kennedys - 'MTV Get Off The Air' (mp3)
(Frankenchrist, 1985)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Φώτος:
1. MTV logo στην οθόνη.

2. Οι R.E.M. παίζουν ακουστικά το 'Let Me In'

2 σχόλια:

  1. Μπορω να πω οτι ηταν αξιοπρεπεστατη διοργανωση Ευρωπαικων προδιαγραφων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται... δεν περιμέναμε κάτι άλλο εφόσον μιλάμε για MTV. Ειδικά αν μιλάμε για στήσιμο / ήχο / φώτα & visuals / τήρηση προγράμματος (ήταν και η τηλεοπτική μετάδοση στην μέση βέβαια) / κλπ, ναι, ήταν παραπάνω από αξιοπρεπέστατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή